Бывший милиционер Москаль, ставит к власти уголовников и бандитов из рядов "Партии регионов"

В нашу редакцию пришло письмо со следующим текстом:

Сьогодні мова піде про ймовірну кандидатуру на голову Великоберезнянської РДА – Симочка Василя Васильовича. Вам не ввижається, саме Василя Симочка - більше відомого у вузьких кругах як «Дурачок».

Пан губернатор, чи то здуру не розібравшись, чи відпрацьовуючи цінні картини відомих закарпатських художників, які неодноразово дарувалися йому батьком нашого героя, відомим колекціонером Симочком Василем Федоровичем, серйозно розглядає кандидатуру цього ембіцила(фото говорить саме за себе) на посаду керівника району.

Але не будемо голослівними і наведемо кілька фактів з біографії останнього. Отже, закінчивши економічний факультет УжНУ, куди батько за екзамени відвіз не одну машину пиломатеріалів, благо бізнес батька це дозволяв, наш герой опинився практично на розпутті. Розумовий потенціал Василя Симочка, за словами його рідного батька, не дозволяв йому перебрати на себе частину треба сказати досить потужного лісопереробного батьківського бізнесу, а тому було вирішено подарувати йому кілька магазинів в районі. Хай дітвак має забавку!

Але дітвак, як виявилось, не просто дурак – це півбіди, він - активний дурак! А це вже ціла біда!!! Маючи за кума свого однокласника, ватажка кримінального угрупування Березнянщини Каменцу Івана на прізвисько «Підар», наш герой вирішив підзаробити на контрабанді тютюнових виробів та нелегальній міграції. Діло спочатку пішло. Правда, Каменца Іван також розумів інтелектуальний потенціал кума, а тому йому доручалися елементарні речі, підвезення контрафактних цигарок на власному автобусі, кормління нелегалів при очікуванні сприятливого моменту для перетину кордону. Батько нашого героя час від часу прикривав вибрики сина: неодноразові побиття простих мешканців Березнянщини, погрози та побиття працівників міліції і т.д.

Час йшов, амбіції росли. Наші кумове почали заглядатися в бік державних органів влади та політики. І тут їм повезло! На політичній мапі України з’явився Янукович. «Бізнес» наших героїв пішов вгору. Настав 2004 рік. Угрупування Каменци брало активну участь(наш герой влючно) в подіях на стадіоні «Авангард», при побитті студентів в Сваляві. Але не сталося як гадалося. Помаранчева революція перемогла.

Симочко з Каменцою спочатку принишкли, але потім швидко зорієнтувалися. Одягли помаранчеві стрічки і побігли кричати: «Ющенко!». І це дало свої результати. Тодішня імпотентна влада їх не посадила. А вони по-тихому продовжили свій кримінальний бізнес. Тим більше, наступила «реакція», Янукович тріумфально повернувся в крісло прем’єра.

Настала ера підйому Партії регіонів, яка закінчилася обранням Януковича президентом України. До речі, починаючи на виборах у Верховну раду, на місцевих виборах, на президентських виборах Симочко разом з кумом принципово і послідовно підтримували партію регіонів: заходячи у комісії під прапорами різних політичних сил, брали активну участь в агітації, у виборчих комісіях, використовуючи при цьому самі «брудні» технології, зокрема, залякування, скуповування голосів, підтасування результатів.

За заслуги перед партією на керівника району було призначено їх людину, Рогача Романа. І тут перед «братками» відкрилися нові горизонти: бюджетні гроші та вирубка лісу. Ось тут бізнес батька Симочка почав працювати ще інтенсивніше, ніж раніше. Скільки лісу було вирублено в районі?! На результат можна поїхати подивитись, пане губернатор! Але, як кажуть, яблуко від яблуні далеко не паде. Італійські партнери зловили старшого Симочка на крадіжках. Як результат, були арештовані його закордонні рахунки, а частка в спільному підприємстві суттєво знизилась. Чим закінчилась дана ситуація автору невідомо.

Все у «Підара» і «Дурачка» складалось непогано, але настав кінець 2014 року. В той час як всі свідомо налаштовані закарпатці їздили на Майдан, збирали допомогу вдома, наші герої, вже «досвічені революціонери», швидко перефарбовувалися і почали ділити владу на місцях. Губернатором призначають Лунченка, який через Роберта Бровді та Довганича Юрія(про цих осіб буде окрема стаття), фактично лобіював інтереси «великоберезнянської братви». Як результат, призначення головою Великоберезнянської РДА Поправки Валєри, діючого члена ОЗУ «Підора». Ось вона, така омріяна влада! Але, через півроку зняли Лунченка, а відповідно й «Валерку».

Та відчувши смак влади - розуміти як можливість украсти - «пацани» вже не можуть заспокоїтися, і як видно, різними шляхами пруть до владного корита.

Окремо хочу зупинитися на випадку, який отримав резонанс на всю країну. І у спробах розібратися Ви, Генадій Генадійович, брали безпосередню участь. Правда, обстоюючи сторону, яка фактично й спровокувала конфлікт. Мова йде про вбивство в ході кримінальних розборок, в якому підозрюється Копча Володимир. Відповідально заявляю, що справжнім ініціатором, людиною, яка спровокувала конфлікт, був саме Симочко Василь Васильович, якого Ви, пане Москаль, хочете призначити на посаду керівника району.

Саме Симочко Василь Васильович вмішався в підлітковий конфлікт між братом своєї дружини та сином Копчі Володимира. Саме Симочко В.В. спровокував бійку між ОЗУ Копчі Володимира та ОЗУ Каменци Івана.Коли сам спаливши свою машину щоб звинуватити Копчу молодшого,та ще й заодно для фінансової махінації а саме одержання страхових коштів. При бажанні розібратися , пане губернатор, просто треба вислухати всі сторони і всіх свідків. Не мені про це Вам, генералу міліції, розповідати.

Насамкінець, хотів би попросити Вас, пане губернатор, не розчаровуйте людей, які сприйняли Ваше призначення як можливість, надію на позитивні зміни в нашому краї! Вам , по суті, пенсіонеру крім поваги вже втрачати нічого!

Анонс Закарпатья


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.