Радикалізм чи профанація? Хто представляє Радикальну партію в Закарпатті.

Останнім часом, у зв’язку з наближенням початку виборчої кампанії помітно активізувалося політичне життя нашого регіону. Серед парламентських партій, які вважаються перспективними є і Радикальна партія Олега Ляшка. Отже, читачеві буде цікаво дізнатися більше про її представників в області, які мали б відзеркалювати неоднозначну, але неоспорювану харизму самого О.Ляшка. Одним з таких місцевих політиків є голова Ужгородського міського осередку ШАФАРЬ ЯРОСЛАВ ВАСИЛЬОВИЧ.

Коротка довідка.

Шафарь Ярослав Васильович народився 2 серпня 1968 року в м. Ужгород Закарпатської області. Одружений. Має двох дітей від першої дружини і одну від другої. В минулому бізнесмен-ресторатор. Займана посада на даний момент - заступник голови Ужгородського міськвиконкому.


Політичну діяльність розпочав під протекцією нардепа від Фронту Змін, Валерія Лунченка, який на кілька місяців очолив Закарпатську ОДА після завершення революції Гідності.

Власник кількох розважальних закладів в Ужгороді, відомий як «тусовщик» любитель вечірок та легких стимулюючих препаратів.

Став депутатом ужгородської міськради від Фронту Змін у 2010 році.

За неповні 5 років «політичної кар’єри» змінив кількох покровителів. На початку був відданим Роберту Бровді – одіозному сірому кардиналу закарпатських «фронтовиків» та мав тісні зв’язки з Андрієм Стрижаком – сином колишнього голови Конституційного суду України часів Віктора Януковича – Стрижака. Не маючи чіткої політичної позиції, намагається будувати приязні стосунки з усім депутатським корпусом, але повагою не користується.

За час депутатства у міській раді був помічений тільки у земельних скандалах та махінаціях з нерухомістю. Про них багато писали у закарпатській пресі. Цитуємо:

«Скандалом закінчилося сьогодні засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на оренду нежитлових приміщень в місті, яке проходило у приміщенні Ужгородської міської ради, - депутат від «Фронту змін» Ярослав Шафар вимагав у членів конкурсної комісії порушити законодавство, а відтак почав погрожувати «розбором польотів»

http://karpatnews.in.ua/news/46263-uzhhorodski-deputaty-shcho-vyshche-interesy-mista-chy-vlasnoi-kysheni.htm

«Влітку 2011 року Шафарь уже оформив землю під будівлею на Корзо, 2  як під приватним житлом, хоча там уже давно діють його приватні комерційні заклади. Раніше були опубліковані результати голосувань в міськраді, які недзвозначно свідчать про те, що Я.Шафарь був членом провладної більшості при міському голові В.Погорєлові.»
http://zakarpattya.net.ua/News/122828-Bez-p%E2%80%99iaty-khvylyn-zastupnyk-mera-Uzhhoroda-Shafar-deputatstvo-pochav-iz-prykhvatyzatsii-v-tsentri-Uzhhoroda
Під час революційних подій Шафарь з кількома колегами по корпусу «влилися» до фракції «Батьківщини» у міській раді. Відтак, перебігли під вплив одіозного ставленика Віктора Балоги – Віктора Щадея. Останній, прийшовши у раду за списками «Батьківщини», відомий як політтехнолог та «чорний» піарщик політика. Щадей, випливши на революційних подіях, на певний час зміг зняти регіонала-мера Погорєлова і майже рік керував міською радою. Згодом, Шафарь «кинув» Щадея – з гучним скандалом. Цитуємо:

«Але і серед колишніх «соратників-революціонерів» виявились зрадники. Ярослав Шафарь, депутат Ужгородської міської ради, активний учасник Євромайдану в Ужгороді, людина, що обіцяла виконання вимог Майдану тепер із запалом допомагає здійснити повернення до старого ладу в органах самоврядування міста. Так  після вищезгаданого перевороту, Ярослав Васильович у повідомленні, адресованому своїм регентам одіозному Роберту Бровді та Валерію Лунченку доповідає про його вирішальну роль у засідані міськради 7 листопада»

http://zakarpattya.net.ua/News/131883-Shafar-zvituie-Brovdiiu-ta-Lunchenku-pro-uspishne-zniattia-ShCHadeia-%E2%80%93-Svoboda

Тепер, коли ставленик регіоналів – Віктор Погорєлов – який, до речі. Досі офіційно не покинув ПР, - поновився на посаді, Ярослав Шафарь працює його заступником.

Щойно прийшовши на нову посаду, відзначився бюджетними махінаціями:
За рахунок бюджетних коштів – 120 тис. гривень – відремонтував фасад свого приміщення у центрі Ужгорода, за що був критикований. Цитуємо заголовки місцевих ЗМІ: «Разом з посадою заступника мера Ужгорода Шафарю дали 100 тисяч з бюджету на ремонт фасаду приватного кафе»

http://zakarpattya.net.ua/News/122873-Razom-z-posadoiu-zastupnyka-mera-Uzhhoroda-Shafariu-daly-100-tysiach-z-biudzhetu-na-remont-fasadu-pryvatnoho-kafe

Сьогодні знаходиться у групі впливу одіозного Івана Волошина – голови міського осередку «Фронту змін», який, за інсайдерською інформацією, уже двічі зустрічався з Юрієм Чижмарем – щодо організації роботи місцевого осередку Радикальної партії та продажу місць у списках.

Іван Волошин – найбільш неоднозначна фігура місцевого політикуму. Починав у 90-х з рекету, згодом – став власником кількох крупних бізнес-об’єктів у центрі Ужгорода. Сьогодні проти Волошина виступає весь громадський актив міста. Цитуємо: «Ужгородський виборчий штаб "Народного фронту" Яценюка очолить екс -бандит і антимайданівець Волошин. Іван Волошин - один із організаторів нещодавнього невдалого антимайданівського "путчу" в Ужгородській міській раді, у якому намагалися здобути реванш усі сили, що в часі Революції Гідності протистояли ужгородському Майдану - екс-мери С.Ратушняк і В.Погорєлов спільно з представниками Партії регіонів. Іван Волошин, який є ужгородським гаманцем В.Медведчука, з "Украинским выбором" якого укладав угоду про співпрацю, позначений активною співпрацею з іншим ставлеником В,Медведчука на Закарпатті - начальником УМВС України в Закарпатській області Сергієм Шараничем.»
http://zakarpattya.net.ua/News/128406-Uzhhorodskyi-vyborchyi-shtab-Narodnoho-frontu-IAtseniuka-ocholyt-eks-bandyt-i-antymaidanivets-Voloshyn
Ярослав Шафарь – типовий приклад пристосуванця до тих, хто при владі, намагається не сваритись з опонентами, оскільки, не маючи власної політичної ваги, завжди залежний від провладних сил у силу бізнесових справ.
Підсумовуючи, хотілось би задати кілька риторичних запитань: на що розраховує РПЛ, розставляючи на такі ключові посади як голова міського осередку обласного центру таку відверто слабу фігуру як Шафарь Я.В. та як співвідноситься задеклароване лідером РПЛ надання переваг при формуванні списків кандидатів в депутати місцевих рад новим обличчям з відверто провладним заступником мера?
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.