"НК" Закарпаття: оголошуємо всіх тих хто голосував за звернення до Президента колаборантами та зрадниками України

Останнім часом на Закарпатті активно обговорювалось питання про прийнятий Верховною Радою України новий Закон про освіту, який відповідно до європейських стандартів зміцнює позиції державної мови, завдяки нововведенням представники нацменшин мають змогу краще вивчати українську мову. Пише сайт "Національного Корпусу" Закарпаття.

 

Але не все так просто в нас на Закарпатті, керівник ОДА Геннадій Москаль жорстко розкритикував закон.

 

“- Захищати українську мову потрібно й необхідно, але не обмежуючи при цьому мови національних меншин. Абсолютна більшість депутатів, які голосували за новий закон, не є вихідцями з багатонаціональних регіонів, тому не розуміють їх специфіку. Закарпаття – багатонаціональна область, у нас положення Європейської хартії регіональних мов застосовуються одразу до трьох мов – румунської, словацької та угорської”, – написав Геннадій Москаль на своїй сторінці на Фейсбук.

 

Після цієї заяви Москаля, представники патріотичних сил Закарпаття звинуватили керівника краю в українофобстві та заграванням з націоналістичними пропутінськими силами Угорщини, багато хто згадав генерал – губернатору і про старі добрі зв’язки з Віктором Медведчуком.

 

Вчора,на сесії облради за ініціативою «Опозиційного блоку» та його керівника Ледиди було проведено голосування щодо звернення до Президента України Петра Порошенка про повернення на доопрацювання у ВРУ “освітнього закону”. Звернення дружньо підтримали представники БПП, «Відродження» та депутати- представники угорської нацменшини.

 

«Національний Корпус» Закарпаття розцінює такі звернення губернатора та облради як зрадницькі, які гальмують природні процеси українізації жителів краю, які з певних історичних причин зазнавали багатостолітнього тиску та до яких проводилась насильницька мадяризація а згодом в середині ХХ століття і русифікація. За всі роки незалежності, українська влада не робила нічого для того щоб область психологічно та культурно стала ближчою до побратимів з Галичини та Наддніпрянщини, а в цьому і постає небезпека угорського, русинського чи навіть російського сепаратизму.

 

Ми українські націоналісти Закарпаття називаємо речі своїми іменами і оголошуємо всіх тих хто голосував за звернення до Президента колаборантами та зрадниками України.

 


Анонс Закарпаття

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.