Балога про Порошенка, Гройсмана та Розенблата

Про це народний депутат України Віктор Балога сказав на ФБ." - Влада постійно анонсує підвищення пенсій і зарплат, але ніколи не говорить за рахунок чого це робиться.

От Петро Порошенко любить хвалитися, що за цей рік реальна зарплата зросла на 20%, але Гройсман розказує, що економіка виросла лише на 3%. Питання – за рахунок чого цей ріст? Подивіться на цифри у обмінниках – за останній тиждень готівковий долар подорожчав майже на гривню. Це так влада «піднімає» зарплати і пенсії.

Бо створювати умови для появи нових робочих місць, втілювати реформи, знищувати монополії вони не вміють. Тому в цьогорічному рейтингу МВФ по ВВП на душу населення Україна аж на 133 місці. Це трохи краще, ніж Джибуті, але гірше, ніж Свазіленд, який живе з того, що вирощує цукрову тростину, і гірше, ніж Судан, де панує голод, війна і епідемії.

Впевнений, що лише НАБУ змогло би в рік наповнювати бюджет країни на мільярди доларів, в тому числі і за рахунок Порошенкових «розенблатів». Але їм краще заганяти країну в світову кабалу, беручи позики від МВФ та інших кредиторів, а по ходу дерибанити і на економіці, і на спекулятивному курсі валют." - пише Балога.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.