Дмитро Корчинський про ганьбу московської церкви та держави

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський поділився на Фейсбуці думкою  про РПЦ." - Початок московської церкви так само вкритий ганьбою, як і заснування московської держави.

Як з гордістю пише І.А.Монахова у своїй книжці " Основание Русского государства " ( 2007 р. видання в непоганій серії " Істория России " ), " московские князья, как никакие другие, умели находить согласие с ордьінскими ханами и находить у них покровительство."

Першим хто остаточно утвердив митрополичу кафедру у москві був такий собі Феогност. Як з повагою пише Монахова, " особая заслуга нового митрополита заключалась в том, что он приобрел грамоту от хана Узбека."

Він так добре прислуговував ординцям, що підлегле йому духовенство навіть було звільнене від сплати данини. Його служба полягала в залякуванні й деморалізації тих хто наважувався на антиординські повстання. Зокрема, він прокляв Псков за те що той підтримував повстання Твері.

Наївним є звинувачувати московського патріарха у служінні дияволу. Він не робить нічого такого, що до нього не робили засновники його "кофесії"." пише Корчинський.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.