В мережі розкритикували активіста - русина Івана Данацка (ФОТО)

Сьогодні на групі на ФБ "УЖГОРОД" з'явився цікавий пост про відомого закарпатського русина Івана Данацка." - ДЛЯ ЧОГО ДАНАЦКО ДИСКРЕДИТУЄ РУСИНІВ
Посиділа на днях в мережі і диву дивувалась коли натрапила на опис нео-русина Івана Данацка. Після його перипетій з губернатором я вже перестала дивуватись виходам цього циркача. Однак хотілось би зрозуміти, чи то кадрова проблема серед самих русинів, що на арену виходять такі «вельмишановні» мешканців краю, чи то в Івана зашкалили власні амбіції на лідерство в регіоні, чи то просто за кордоном знайшли нового представника русинів на заміну нев’їзним Гецкам та іншим. Однак, що можу дійсно зауважити - так як Іванові так давно ні в кого не вдавалось дискредитувати русинів в очах представників закордонних країн.
Так ось по суті. Минулого тижня Іван Данацко (в минулому пікетувальник «проти Балоги» а потім просто «проти», блокувальник, шеф-повар на «перекритті кордону», збивач замків на прокуратурах, пікетувальник прокуратур,судів, сбу, соцзахисту в Мукачеві, вивішувач прапору на Народній, борець проти «апараток», проти мобілізації, шанувальник Мунтян і ворог Москаля, і просто людина з дивним кримінальним минулим) ставши русинським лідером, звернувся до шановних послів іноземних країн (США, Росії, Словаччини, Румунії та іншим), запросивши їх на участь в «Диспуті» щодо проблем в русинській культурі.. А саме смішне те, що написав листа «русинською мовою». І диву дивуєшся, що Данацко видає за русинську мову. 80 відсотків звернення, якщо не більше, написано українською (русинською те, що підкреслено). А кілька вкладок слів, як він вирішив для себе русинською, написано з купою помилок. А все тому, що українське написання у випадку помилок, «Microsoft Office Word» сам виправляє, то те, що Данацко видає за русинську цій програмі невідомо. Іване, кожен хто чтить себе русином, а тим більше хоче вибитись лідером і представляти їх на світовому рівні мав би знати принаймні те, що «русин» і «язик» пишуться по-русинськи через російську «Ы» - «РУСИНСЬКЫЙ ЯЗЫК».
Пане Іване не «позорьте» русинів перед іноземними послами, бо через московських прихвоснів типу «Гецків» їх дискредитовано по саме «не хочу». Перед тим як писати в міжнародні інстанції, візьміть хоча б книжки Наталі Печори та почитайте їх. Бо писати з помилками це не є русинська мова, це дискредитація русинів на міжнародному рівні. А так, ваше звернення в русинській школі оцінили б на «незадовільно»." - написала на ФБ Андріана Кіш.
     


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.