Заява Національного Корпусу щодо співпраці президента Чехії з сепаратистами Закарпаття

Президент Чехії, відомий своїми одіозними виступами, зокрема, пропозицією визнати Крим – російським, знову продемонстрував свою антиукраїнську позицію. На цей раз відвертою підтримкою західноукраїнського сепаратистського руху «Всесвітня рада підкарпатських русинів». Пише "Азов Прес".
 Василь Джуган та Михайло Тяско, які входять до керівництва цієї організації, були помічені у виборчому штабі Земана цієї суботи. Контакти цих осіб із переобраним президентом Чехії тривають вже багато років, вони неодноразово були присутні на офіційних заходах, організованих апаратом президента та супроводжували його минулого року під час поїздки до РФ Дійсний президент Чеської республіки Мілош Земан є відомим прихильником політики президента Путіна. Оскільки Земан підтримує відкриті контакти з очільниками сепаратистського руху в Україні, відповідно, він не визнає суверенітет нашої держави.
В Україні вже четвертий рік йде війна з Російською Федерацією, яка за інструмент використовує найбільш гострий елемент гібридної війни – штучне створення та маніпуляцію сепаратистськими рухами. Не виникає жодних сумнівів, як саме буде використовуватись організація «Всесвітня рада підкарпатських русинів», що має прихильність проросійськи налаштованого президента Чехії, і діяльність якої спрямована на порушення територіальної цілісності України.

Патологічна бездіяльність МЗС України призвела до того, що на міжнародній арені держава досить стрімко втрачає позиції. Відсутність адекватної реакції на загрози, що постійно виникають, зокрема погіршення відносин з Угорщиною, Польщею, а тепер ще ймовірно і з Чехією, та відсутність власної сильної позиції, призводять до того, що Україна заробила статус аутсайдера світової політики та поступово опиняється в міжнародній ізоляції.


Національний Корпус не допускає жодних зазіхань на територіальну цілісність та суверенність України.

Ми вимагаємо від СБУ та Державної прикордонної служби оголосити Василя Джугана та Михайла Тяска – нев’їзними до України, і здійснити перевірку осіб, які працювали з ними на території України. Також ми вимагаємо вжити необхідних заходів щодо організації «Всесвітня рада підкарпатських русинів», розпочавши кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Ми закликаємо Міністерство закордонних справ перевірити легальність діяльності організації «Всесвітня рада підкарпатських русинів» на території республіки Чехія та застосувати повноваження щодо припинення юридичної реєстрації організації, якщо така існує.

Просимо Посла України в Чехії проінформувати українську громаду про діяльність сепаратистської організації «Всесвітня рада підкарпатських русинів» та її лідерів у світлі загроз, які вони становлять для територіального суверенітету нашої держави.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.