Начальник Головного штабу УНСО побував на Закарпатті

Головним уроком війни на сході стала відповідь на питання, яке постійно нав’язується нашими ворогами - хто є українцем в Україні. Питання, яке самою своєю постановою, має провокувати  міжнаціональні конфлікти в нашій багатонаціональній державі. Відповідь проста - українцем є той, для кого земля України є рідною і він захищає її незалежність. Пише "ЦН".

   З початку війни і по сьогодні УНСО-вці захищають нашу державу в лавах батальйону УНСО, який входить до складу ЗС України та в інших добровольчих та військових формуваннях. В наших рядах воюють не тільки українці, але й українські угорці, українські поляки, українські євреї, українські росіяни, українські татари та українці багатьох інших національностей. Всі ми є патріоти України. Для УНСО свій - патріот України, чужий - її ворог.

    Нещодавно  ми зустрілись з головою Закарпатської ОДА Г. Москалем. Разом з ним ми взяли участь в заході з нагоди третьої річниці виходу 128 гірсько-піхотної бригади з Дебальцево та мали низку зустрічей в Ужгороді та Мукачево. На Закарпатті з давніх часів живуть представники багатьох національностей. Кожний розмовляє на своїй мові, але українська для них мова міжнаціонального спілкування. Живуть мирно, єдиною громадою, часто змішаними сім'ями і вважають Україну своєю Батьківщиною. Тому марними є намагання Росії роздмухати полум'я  війни на Закарпатті, роблячи спроби посіяти міжнаціональну ворожнечу в регіоні.

    Саме про це ми говорили з Г. Москалем. Він розповів нам і про спроби підпалу офісу громадської організації угорців, і хто це зробив. Про провокації які практично не припиняються і за якими стоїть 5 Головне управління ФСБ Росії. Про чутки щодо можливого приїзду українських націоналістів з метою впливу на угорську громаду. Про мудрість закарпатців, які вже багато століть  живуть єдиною багатонаціональною громадою та про багато інших питань Закарпатської області.

    Заслухавши інформацією, отриману під час поїздки на Закарпаття, проводом УНСО, під час свого засідання , була розглянута поточна ситуація цього регіону України. УНСО стоїть на захисті всіх земель України і захищає українців всіх національностей. УНСО вважає нікчемними спроби, нашого споконвічного ворога – Росію, використати українських націоналістів в своїх злочинних цілях і не дасть спровокувати війну на заході України.

   УНСО воювало з Росією в Грузії, Абхазії, Чечні і зараз воює з нею на сході нашої держави. Саме за цю збройну боротьбу за волю України УНСО заборонили в Росії.

   Після відновлення територіальної цілісності України УНСО продовжить бій за повернення до складу України історично - українських земель Кубані, Ставрополя, Дону.

Слава Україні! Слава Нації!
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.