НК Закарпаття про угорський сепаратизм

Сусідня Угорщина активно фінансує інфраструктурні проекти, видає паспорти, надає фінансову підтримку нацменшинам, які проживають в Закарпатській області... Останнім часом тема автономії Закарпаття є не лише надто популярною, але і однією з найбільш конфліктних та гострих! Про це пише прес - служба "Національного Корпусу" Закарпаття.
Посол Угорщини в Україні Эрно Кешкень нещодавно заявив, що нічого поганого в автономії не бачить. Подібну позицію займає більшість угорських дипломатів та політиків. Наприклад, віце-прем'єр Угорщини раніше також висловив свою думку про необхідність створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах.

Эрно Кешкень звернув увагу й на те, що в грудні 1991 року, коли проходило голосування про незалежність України, одночасно пройшло голосування про автономію Закарпатської області та Берегівського району. Тоді, за його словами, 78% жителів Закарпаття підтримали автономію для області і «залишилися ні з чим».

Цими днями глава МЗС Угорщини Петер Сійярто зробив заяву про намір Угорщини відкрити спостережну місію на Закарпатті. Сійярто повідомив, що неодноразово консультувався з ОБСЄ і просив, щоб спостерігачі організації були присутні не тільки на Сході України, але й у західній частині Закарпаття, щоб "угорська спільнота на Закарпатті не піддавалася нападам".
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.