100 тисяч паспортів закарпатцям від Орбана

На Закарпатті видано понад 100 тисяч угорських паспортів. Такими даними поділився заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, інформує “Радіо Свобода”.За його словами, ці паспорти видавалися до моменту отримання Україною безвізового режиму. До того ж їхня привабливість була практичною, адже можна було безпроблемно перетинати кордон та влаштовуватися на роботу в Угорщині або й далі.

“Від 30-ти до 40 тисяч українських громадян угорського походження виїхали в інші держави Європи. Фактично і Угорщина, і Україна їх втратили… Поїхали туди, де більші зарплати. А зараз зарплати у тій же Словаччині, в певних районах, чи в Австрії, чи в Німеччині значно вищі, ніж в Угорщині”, – додав заступник міністра.

Нагадаємо, 19 квітня Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, за яким пропонується припиняти громадянство України тих осіб, які брали участь у виборах до державних органів та органів місцевого самоврядування іноземних держав.

Зміни стосуються не тільки кримчан, а усіх громадян України, які мають паспорт іноземної держави.

Відомо, що 8 квітня пройшли вибори до парламенту Угорщини, на яких перемогу здобула правляча партія “Фідес” Віктора Орбана. У виборах взяли участь до 30 тисяч жителів Закарпаття – близько 2,5% всіх закарпатців або 25% місцевих угорців.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.