Будапешт повстав проти диктатури Орбана (ФОТО)

В Будапешті під час установчого засідання новообраного парламенту пройшла акція протесту проти нового складу законодавчого органу, абсолютну більшість якого має партія Віктора Орбана "Фідес".
Як повідомляють угорські ЗМІ,  поліція ще з самого ранку почала звільняти площу біля будівлі парламенту від протестувальників.

Сесія парламенту розпочалась о 10 годині за місцевим часом. Та, як пише інше угорське видання , правоохоронці несподівано допустили демонстрантів на площу. Саму будівлю охороняв кордон поліції.
Під будівлею зібрались близько півтисячі осіб. Люди прийшли із протестними плакатами та розгорнули велику стрічку у кольорах угорського прапора. Вони також вигукували демократичні гасла.
Новообрані депутати склали присягу на вірність народу. Зазначається, що кільком критичним до влади ЗМІ було скасовано акредитацію для висвітлення сесії. ОБСЄ розкритикувала це рішення.

Після засідання депутати почали залишати будівлю парламенту. Поліція відтісняла протестувальників, які ішли на зустріч політикам.

О 18 годині розпочалася інша велика демонстрація, організатори якої стверджують, що не можуть дозволити корумпованій системі Віктора Орбана відібрати свободу угорського народу.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.