В угорського "Йоббіка" новий лідер

Внутрішнє партійне голосування нарешті визначило нового главу угорської опозиційної партії «Йоббік». За це місце боролися два віце-президента руху.З невеликою перевагою переміг Тамаш Шнайдер, набравши 54% (або 298 голосів). Другий кандидат, за сумісництвом мер міста Ашотхалом, Ласло Тороскай, набрав 46% (256 голосів).
Опоненти "Йоббіка" повідомляють, що Шнайдер в 1990-х перебував у русі скінхедів. Навчався в сільськогосподарському коледжі Егера, потім в тому ж місті вивчав історію в Університеті Естерхазі Каролі. З 2009 року обіймав посаду віце-президента партії, з 2010 член парламенту. У період з 2010 по 2014 був президентом Комітету молодіжної, соціальної та сімейної політики в Національній Асамблеї. З 2014 - віце-спікер Національної Асамблеї і член Комітету соціального захисту.

Нагадаємо, напередодні парламентських виборів 8 квітня 2018 року лідер «Йоббіка» Габор Вона пообіцяв, що в разі програшу покине партію. Оскільки вони дійсно програли, а правляча партыя «Фідес» набрала більшість у дві третини, він виконав обіцянку. Що, втім, не завадило руху спільно з іншими опозиційними рухами виходити на мітинги.

У нульових роках «Йоббік» дотримувався ультраправих поглядів, але за останній час зазнав серйозні ідеологічні зміни - змінив курс на антиросійський (співпраця з Росією назвали «держзрадою»), почав напередодні виборів співпрацювати з лібералами і лівими силами, а також все чіткіше проявляє інтерес до європейської інтеграції Угорщини.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.