Чому незаконні угрупування РПЦ та УПЦ (МП) мають намір розколоти православ'я. Ціна Закарпаття для ФСБшних попів

Чого боїться Московія - вступу України в НАТО та автокефалії Української Православної церкви. Ці страхи РФ приводять її до сказу та божевільних істерик.Вже не перший місяць йде мова про надання православним України автокефалії або так званого Томасу, а протидіє цьому сам патріарх Кирил (Володимир Гузяєв).Кирил вже неодноразово звертався до патріарха Константинопольського щодо ненадання Томасу православним українцям.1 вересня цього року в Стамбулі  відбулася зустріч між патріархом Варфоломієм та Кирилом, зустріч нічого не принесла Москві та закінчилася скандалом світового маштабу, тому що було опубліковане відео, на якому видно чітку спробу отруїти Варфоломія представниками спецслужб РФ.
 
14 вересня в Москві відбувся екстренний синод РПЦ за участі УПЦ (МП) щодо нанадання Томасу Україні. Зрозумівши,  що безсилі - московські православні пішли у вабанк на розкол світового православя.Серед погроз, які йдуть з Москви, є й попередження : якщо Варфоломій не слухатиме РПЦ, то Православна церква втратить мільйони вірян. Якщо шантаж не подіє, Москва обіцяє повністю розірвати відносини із Константинополем.На це офіційний Константинополь відповів, що РПЦ та її філії, в тому числі і УПЦ (МП), ніколи не отримували Томаса на автокефалію.
 
Як останнім часом, повідомляли ЗМІ України : Московська церква вже навіть готова покинути окуповані ними православні святині - Печаївську та Києво - Печерську Лаври.

Виникає питання : чи готові московські попи Путіна покинути Закарпаття, чи будуть за нього боротися? Мабуть, будуть більше, чим за лаври, на те є ряд причин:
1) Патріарх Кирил заробив свої багатомільйонні статки завдяки контрабанді горілки та сигарет, тому можна впевнено сказати, що московські попи розлядають Закарпаття як місце для транзиту контрабандного товару.
2) Є підтримка від місцевих сепаратистів, які володіють потужними коштами.
3) Історично закарпатські православні до закінчення Другої Світової війни відносилися до Сербської православної церкви( Белградського патріархату, яка є прямим союзником РПЦ та УПЦ (МП).
Можна перечислити ще багато причин, чому Московський патріархат буде боротися за край не на життя, а на смерть,  але нема сенсу, бо більшість закарпатців і так все розуміють.В цьому всьому є і позитивний момент, бо далеко не всі закарпатські священнослужителі УПЦ (МП) погоджуються з промосковською політикою свого керівництва і вже сьогодні готові приєднатися до Єдиної Української помісної церкви.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.