Московити підштовхують українських угорців до сепаратизму

Про це на ФБ написав закарпатець Денис Попович.
" - 11 вересня 2018 року, щорічна нарада ОБСЄ у Варшаві. У ході засідання раптово випливають брошури про нібито утиски прав угорської національної меншини в Україні. Про це одноголосно повідомляють українські ЗМІ, стверджуючи, що ці славнозвісні листівки – надруковані в Москві. Угорська делегація формує здивований погляд і робить майстерний вигляд, що не розуміє звідки таке піклування з боку Російської Федерації.
 Для того, щоб скласти пазл воєдино, пригадаймо 28 квітня 2018 року, візит одіозного розпалювача образ між українцями та угорцями Василя Брензовича до Вашингтону на запрошення Угорської американської коаліції. Лідер угорської меншини Закарпаття поїхав не з пустими руками. На замовлення Брензовича, в той час, були підготовлені такі самі брошури, про ті самі «утиски». Чи були вони надруковані так само у Москві – достеменно невідомо, однак, одностайно стало безсумнівним єдине – наміри Василя Брензовича заплутати в нетрі європейську та американську спільноту виявилися не надто професійними та однозначно не продуманими.
 Звернімо увагу, що в обох випадках брошури є двомовними, що вказує на те, що замовником ймовірно була одна й та ж особа. Мало того, що обидва варіанти друкувалися в одному й тому ж місці, одним видавництвом та ще й стилістика відтворена максимально ідентично. Не кажучи вже про те, що назва обох брошур фактично збігається, стає очевидно, що замовник такої інформаційної агітації та гри в «представлення «нещасних закарпатських угорців», які так «потерпають від утисків української держави» - єдиний. І точно керований з боку східного сусіда. Цю гру Василь Брензович ймовірно програв, бо зазіхнув на задум, який не мав досвіду втілити. І не зумів. Зараз, пізнаючи відверту аналогію між брошурами, лідер угорської меншини Закарпаття відобразив своє справжнє обличчя перед українською державою.
 А ще угорська делегація настільки «здивовано» зреагувала на нараді ОБСЄ, що забула й спростувати свою причетність до розповсюдження брошур на нараді ОБСЄ. Чи угорці настільки вірні поглядам російського куратора, що банально не змогли піти проти нього? Чи стало соромно за те, що виголошуючи такі промовисті речі про «утиски» угорської національної меншини, насправді відчули свою дріб’язковість у порівнянні зі справжнім замовником? Ці запитання стануть риторичними для тих, хто зрежисерував це політичне замовлення та смішними для тих, хто здатний відчувати аналогії." - пише Попович.
 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.