Чому РФ робить постійні провокації на Закарпатті?

Події з підігріванням напруги в українському Закарпатті можуть розцінюватися як спроби Москви створити зону нестабільності на кордонах Євросоюзу.       

Такий висновок міститься у статті, яку розміщено у  європейському виданні EU Observer.

«Ключовою стратегічною метою цих дій, які спонсоруються Росією, є Угорщина. Європейські лідери, схоже, залишаються сліпими стосовно того, що відбувається, і не здатні визнати потенційну загрозу, яка виникає для цивілізованої демократії», - стверджує відомий європейський експерт, керівник громадської організації Бізнес-рада ЄС-Україна (EUUBC)автор публікації Джеймс Вілсон.

Він зазначає, що керівництво Угорщини разом із італійськими та чеськими популістами, намагаються агітувати за скасування європейських санкцій, які були запроваджені проти Російської Федерації у зв’язку із її агресією проти України. Але ці явища є лише частиною тактики гібридної війни, яку Росія веде проти Заходу. 

У публікації наголошується, що угорські праворадикальні організації за російські гроші проводять агресивну кампанію проти НАТО і ЄС та намагаються викривити та сплюндрувати події, що розгортаються на сході України. Серед таких організацій називаються Нова угорська гвардія (UJ Magyar Garda), Молодіжний рух шістдесяти чотирьох округів (Hatvannegy Varmegye Ifjusagi Mazgalom), Юнацька армія (Betyarsereg), Угорський рух самооборони (Magyar Onvedelmi Mozgalom) та організація «Вовки» (Farkasok). 

«Російські спецслужби активно працюють з цими організаціями.  Вони організовують воєнізовані тренування для їхніх членів, часто із залученням російських військовослужбовців або російських військових дипломатів в якості інструкторів», - стверджує автор публікації, оприлюдненої у європейському виданні. 

Як зазначається у статті, ці організації або їхні активісти залучаються до організації масових заходів, спрямованих на провокування етнічного конфлікту в українському Закарпатті. Для координації таких дій та пропаганди росіяни створили спеціальний он-лайн портал, який залишається ключовим комунікаційним ресурсом проросійських сил в Угорщині.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.