Білецький: Військовий бюджет України - це "бюджет проїдання"

Таку думку лідер Нацкорпусу висловив в ефірі телеканалу "ZIK".

Коментуючи інформацію від РНБО про те, що українська армія отримала понад 3,5 тис. одиниць озброєння за 3 квартали поточного року, Андрій Білецький зазначив, що 95 % цих поставок становить радянська техніка. Пише сайт "НК".
"95 % цієї техніки - це повернена "Укроборонпромом" з ремонту радянська техніка зразків 69-го, 78-го, 83-го років у кращому випадку", - сказав він.
"Квітник", "Стугна" як протитанкові ракетні комплекси, в якій кількості поставляються в Збройні сили України? Я знаю частини, в яких бронеавтомобілі Спартан поставлені з модулем під "Стугну" в 2015 році. Було поставлено по 2 ракети, що були використані в боях і 3 роки їх немає, тому що кількість поставлених ракет в військах абсолютно мізерна, її не вистачає навіть на бригаду, не кажучи про все інше", - пояснив Білецький.
Лідер НК підкреслив, що радянської техніки на фронті багато, але з кожним днем ресурс її експлуатації після ремонту зменшується.
"Її треба замінювати на нову техніку, але цього не може зараз статися через просту причину: військовий бюджет країни - це військовий бюджет проїдання", - наголосив Білецький, зазначивши, що 75 % цього бюджету йде на грошове, медичне забезпечення чи забезпечення ветеранів Збройних сил тощо.
"На підготовку військ і закупівлю нової техніки йде 25 %. Скільки в країнах НАТО має витрачатись? 30 % на підготовку і 30 % на закупівлю нової техніки", - додав він.
Андрій Білецький також закцентував увагу на тому, що значна частина коштів розкрадається.
"Ми проводили громадський аудит. Я передавав цю інформацію Матіосу щодо НГУ та деяких частинах ЗСУ Ми перевірили декілька десятків мільйонів гривень того, що йде через "ProZorro". Виходить так, що кожна 3-тя гривня вкрадена", - констатував він, зазначивши, що крадуть навіть на туалетному папері, який постачається в армію.
"Якщо б ці гроші використовувались ефективно, то їх би вистачило на адекватне переозброєння і нормальну бойову підготовку військ", - переконаний політик.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.