Українські націоналісти звернулися до Президента Чехії

Нещодавно Президент Чехії Мілош Земан негативно висловився щодо закону про надання статусу учасника бойових дій бійцям УПА. Повідомляє сайт ПС.

Водночас, чеський міністр закордонних справ Петршічек, який скоро має намір завітати до України, заявив, що "члени УПА здійснювали жорстокі вбивства волинських чехів". Тому, він вимагатиме від України відміни закону.

На заяву Земана вже відреагували українські націоналісти, які заявили про втручання з боку Чехії у внутрішні справи України та підігравання Москві у її намірах дискредитувати український національно визвольний рух.

Націоналісти вимагають реакції з боку вітчизняного МЗС та скасування візиту Петршічека до України.

Зі свого боку націоналісти готові провести виховну бесіду з послом Чехії на тему: ОУН і УПА у боротьбі за незалежність України. А у разі нерозуміння – відправити назад до Чехії.

Українцям досить у всьому виправдовуватися перед світом. УПА – були справжніми борцями за самостійну та незалежну Україну, тому заслуговують бути Героями на державному рівні. Це – наша історія! Це – наші Герої! І за кожне брехливе слово, сказане на їхню адресу, має бути жорстка відповідь.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.