Губернатор Закарпаття саботує співпрацю з МОЗ України (ФОТО), (ВІДЕО)

Як відомо вчора з офіційним візитом на Закарпаття прибула Уляна Супрун. Ця подія набула значного резонансу адже відомо про зовсім не теплі стосунки Супрун та керівника Закарпаття Геннадія Москаля.
 
Відомий закарпатський лікар - психіатер Людмила Метелешко прокоментувала цю подію на ФБ.
" - Супрун приїхала в Закарпаття. Губернатор Закарпаття пан Москаль відмовився від зустрічі з в.о. міністра здравоохорони України п. У. Супрун.
 А зараз я розповім вам про психіатрію в Закарпатті.
 Так сталося, що я стикнулася з закарпатською психіатрією вперше в 2014 році, коли в Берегово привезли перших воїнів з ПТС і у вересні в 2018. В 2014 це була абсолютно неадекватна психіатрія і я особисто домовилася про перевезення з Берегова у Львівську психіатрію ( яка на той час існувала і адекватно лікувала військових з ПТС!) ВСІХ воїнів, але звичайно нічого не було зроблено.
 Вересень 2018:
 В Ужгороді , обласному центрі Закарпаття, нема психіатричного жіночого (???) відділення -що за гендерна політика в 21 сторіччі? Тому хворих жінок з загрозою суїціду в гострому психозі мають відвезти родичі в Берегово. Жодних ліків хворій не дають -недовчений психіатр боїться « змазати» картину ( гострі психічні розладу купуються на місці, можна втратити людину). Тут він явно переплутав гострий психоз з гострим больовим синдромом. Тому родичі , обхопивши кричущу від страху жінку -мати-сестру-дочку , везуть її годинами  в Берегово.
 Берегово: спочатку вас зустрічає страшний сморід століттями назбираними міазмами -фекаліями, потом, немитими тілами. Далі закрите відділення для жінок , де мінімум 10! пацієнток з різними розладами закриті в одній кімнаті. На час мого відвідування одна з жінок -молодесеньке дівча було прив’язане до ліжка і кричало страшним криком, постіль була забруднена її власними фекаліями і сечею.
 2 жінки сиділи на ліжках і кататонічно похитувалися. Інші підходили др мене і ділилися своїми страхами. За закритими дверима в ізольованій кватьорці насолоджувалися життям дві медсестри.
 Прийшла лікарка в ШОРТАХ! , про -дефілювала через чоловіче відділення ( мін. 25 чоловіків ), похитуючи голими стегнами.
 Її хамський і непрофесійний монолог в позиції -вона сидить, я стою с руками « по швам» лишу поза коментарями.
 Медикаменти і поради не відповідають нічому.
 Львів:
 Державна психіатрична лікарня.
 Світла будівля, охайні світлі кімнати, освідчені психіатри ( наприклад Іра Галамай), адекватне лікування на рівні Австрії і Швейцарії з мультимодальними концепціями.
 На мою скаргу до Закарпатського відділку здоров’я на порушення прав людини і опис стану в Берегово  ( скаргу передала через адміністрацію МОЗ)  відповіли по хамськи : навчіть нас добре працювати без грошей.
 Я вас вітаю, закарпатці! Плюйте й далі в бік реформаторки Супрун, але пам’ятайте , що за останніми статистичними даними кількість людей з психічними розладами зростає.
 Вітаю і прошу репосту. Накипіло ." - написала пані Людмила.
 
Також дії Москаля прокоментувала відома закарпатська волонтерка Галина Ярцева.
 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.