Білецький: Фонд держмайна грабує людей через корупційну схему (ВІДЕО)

Фонд держмайна України ввів нелегальну схему з електронними реєстрами, через які громадяни змушені платити комісію за послуги, що раніше були безкоштовними.Про це в ефірі програми «PRIME» на телеканалі «АТР» розповів лідер Національного Корпусу Андрій Білецький.
«Ми розкопали історію з електронними майданчиками, які нелегально ввів комітет Держмайна. Тепер кожна людина, яка заходить в електронний реєстр з приводу нерухомості (продає дім або отримує спадщину), сплачує 600 гривень комісії. Причому сплачує не державі, а приватній конторі. До 2018 року ця послуга була безкоштовною», - сказав Білецький.
За словами політика, така схема приносить прибуток незрозумілим приватним особам «під дахом» Фонду держмайна обсягом близько 30 мільйонів гривень щомісяця.
«Таким чином вони (Фонд держмайна, - ред.) грабують людей. Ми написали про цю історію, я зробив депутатський запит. Як результат – Фонд держмайна прислав перевірку в Козацький Дім – молодіжний хаб, який існує з часів Майдану на провулку Шевченка в центрі Києва. Прислали з тим, щоб показати нам «що може бути, якщо це буде продовжуватися», - розповів лідер Нацкорпусу.
Білецький зазначив, що на сьогодні «все нормально, Козацький Дім відстояли». Також він запевнив, що Національний Корпус продовжить слідкувати за розвитком цієї корупційної історії, коли замість безкоштовної послуги від держави тепер люди змушені платити гроші «якомусь дяді на карман».
 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.