Білецький: Що ж для нас ОУН?

90 років тому, в такі ж зимові дні, у Відні була заснована Організація Українських Націоналістів. Що ж для нас ОУН?
ОУН наше все! Рецепт як зі зневіри, зради, втраченої держави, без грошей і «світової підтримки» – кинути виклик найбільшим потугам планети. Пише сайт НК.
Їхній рецепт був простий – трохи сталевих ветеранів, трохи пасіонарної молоді, віра в Україну і вірність ідеї до кінця, побудова дисциплінованої структури. І одне з головних, принцип дії! Менше програмних балачок, лише щоденна праця і вчинок!
З цього тіста з’явилася найбільша повстанська армія Європи XX сторіччя. З цього тіста народився міф, який не дав згаснути національній ідентичності українців, народилася Незалежність.
Тепер навіть влада і вата на своїх з’їздах використовують вітання ОУН чи гімн ОУН Порошенку чи Вілкулу здається, що варто вітатися «Слава Україні» чи поспівати «Зродились ми великої години...», і ти вже майже ОУНівець. Це не так, для борців 20-40-х, гімн і вітання були уособленням у словах їх ідеалізму, боротьби і реальних справ. Вони гордо казали: «Слава Україні», тому що були готові віддати їй усе, навіть життя, а не вкрасти у неї все.
Тож згадаємо нашу ОУН і вшануємо її нашими справами, а не пустими словами.
Таку думку лідер партії Національний Корпус Андрій Білецький висловив на своєму телеграм каналі.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.