Московські попи готують релігійні провокації на Закарпатті

Митрополит Хустської єпархії УПЦ МП Марк серед своїх прихожан та священнослужителів продовжує наполягати, що Хустська єпархія є частиною Руської православної церкви і про ніякі переходи до ПЦУ не може бути й мови. Повідомляє ЗІ.

За настановами митрополита, потрібно будь-якими способами та діями протистояти переходам підконтрольних громад до ПЦУ та триматися разом з УПЦ та її предстоятелем блаженнійшим митрополитом Онуфрієм.

Марк планує разом із іншими священнослужителями єпархії проводити роз'яснювальну та агітаційну роботу серед своєї пастви, щоб втримати прихожан та клір від переходу до ПЦУ, апелюючи при цьому, до таких вже нав’язливих стереотипів неканонічності Української Церкви та неправомірності надання Томосу, що так активно насаджуються нам Москвою.ершим на «просвітницькому шляху» стане храм св. Іллі, що в смт. Ясіня Рахівського р-ну, де громада висловила бажання перейти до УПЦ. Туди 10 лютого за вказівки митрополита Марка повинні прибути секретар Хустської єпархії Іван Розман разом із двома іншими священниками, котрі переконуватимуть людей в їхній неправоті та обвинувачуватимуть в розколі православ’я – таким чином вони намагатимуться виправити ситуацію на свою користь та користь «московської церкви».
На черзі і храм Георгія Побідоносця, що в с. Кевелів Рахівського району, громада якого вже перейшла до ПЦУ. 10 лютого там заплановано проведення альтернативного богослужіння на подвір’ї храму біля хреста, куди митрополит Хустської єпархії Марк відряджає вірних йому священиків, щоб його провести.
Після таких дій священнослужителів УПЦ МП, все стає на свої місця і показує їхні дійсні наміри, які полягають явно не у служінні Богу та турботі про своїх прихожан, а відстоюванні власних, меркантильних інтересів та прислужуванні комусь із Кремля.
 

Анонс Закарпаття

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.