Чергова авантюра московських попів на Закарпатті

Керівництво Хустської єпархії УПЦ на чолі із митрополитом Марком продовжують всіляко утримувати свої позиції впливу та не допускати переходів релігійних громад с. Присліп Міжгірський району під контроль новоствореної Київської митрополії Української православної церкви (Православна церква України). Повідомляє ЗІ.

Як вже відомо раніше, 03 березня 2019року, незважаючи на категоричну позицію настоятеля Свято-Вознесенського храму присілку Нижній Присліпу, вірного слугу Руської церкви протоієрея Бітляна Володимира, парафіяни релігійної громади наважилися провести збори та одноголосно в кількості 83 голоси підтримати рішення про від’єднання від Московського патріархату та перехід до кліру незалежної Православної церкви України. Вказане рішення підтверджується офіційно складеним протоколом, який завірений головою села Присліп Угрин О.М.

До того ж, на території с. Присліп діють ще дві релігійні громади УПЦ Московського патріархату, а саме присілки Верхній Присліп та Завійка, які також на шляху приєднання до Православної церкви України. Як нам стало відомо, їхньому бажанню перейти до ПЦУ, за вказівки митрополита Марка, чине опір секретар Хустської єпархії Іван Розман та благочинний Міжгірського благочиння Петро Савка, які безсуперечно виконують вказівки Московським керівникам.

Крім цього, московські слуги Іван Розман та Петро Савка відчувши загрозу переходу інших храмів до ПЦУ, 10 березня п.р. у храмі присілку Завійка провели службу, після якої таємно провели збори виключно прибічників Московського патріархату та підписали протокол про бажання служити Руській церкві. На цьому вони не зупиняться, на черзі у них завдання провести подібні збори у Верхньому Присліпу.   

Як бачимо «московські попи» вдаються до різних авантюр, головним завдання яких досягти цілісність та вірність Московському патріархату. 

Мешканці с. Присліп не дайте себе обдурити московським попам, зробіть правильний вибір, а служителям Руської церкви потрібно вказати на правильний шлях. 

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.