Посол Угорщини зробив провокативну заяву щодо видачі паспортів закарпатцям

Посол Угорщини Іштван Ійдярто вважає "внутрішнім питанням" видачу угорських паспортів на території України. Повідомляє Фокус.

Іштван Ійдярто вважає, що скандал з призначенням в Будапешті урядового "уповноваженого у справах Закарпаття" став результатом адміністративної помилки.


"Історія з назвою - це, скоріше, результат адміністративної помилки. На мою думку, українська сторона не зовсім правильно зрозуміла. Для нас Закарпаття історичний регіон зі своєю назвою - Підкарпаття. І коли її згадали, відразу заговорили про сепаратизм. Цю маленьку помилку ми легко виправили", - повідомив він.

Ійдярто додав, що Іштван Грежа, якого в підсумку призначили "уповноваженим міністром, відповідальним за розвиток співпраці Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатській області", вже багато років займався питанням підтримки Закарпаття і його робота - "це приклад дуже хороших українсько-угорських відносин ".

Відповідаючи на питання про "паспортному скандалу", посол зазначив, що закон, що дозволяє етнічним угорцям отримувати громадянство за спрощеною процедурою, діє з 2011 року, але Україна раніше не заявляла про свої претензії. При цьому він відмовився відповідати на питання, чи продовжують в консульських установах Угорщини на території України видавати паспорти.

"Це наше внутрішнє питання", - сказав Ійдярто.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.