Іван Чубирко проти "мовного закону" - АТОшники проти

Керівник Закарпатського осередку партії «Опозиційна платформа — ЗА ЖИТТЯ» стурбований законом, який "утискає" нацменшини.

«Різноманітні інсинуації та кулуарні домовленості не допоможуть нинішній владі, яка ледь тримає позиції, проштовхати так званий “мовний закон”.

Голосування планують провести завтра. Втім, і я в цьому переконаний, це буде “театральна постановка” у напівпорожній залі Верховної Ради.

Адже притомна більшість парламентарів не підтримає запропонований закон, який не те, що утискає мови нацменшин, а навіть не бере їх до уваги. Мовчу вже про чергове невизнання русинської мови, яка ще рік тому була вписана у діючий “закон про мови” (та була на рівні з іншими мовами нацменшин), і який відмінив теперішній парламент. Тут вкотре варто нагадати про “європейську” практику, яку так полюбляють наслідувати “єврореформатори”, от тільки не в частині всебічної підтримки мови та русинської культури. Закарпатці, де проживає чимало представників поки невизнаної національності  не сприйматимуть будь-який закон, який їх пригнічуватиме. Не кажучи вже про угорців, румунів, словаків та представників інших національностей, які населяють цей мультикультурний край.

Тож закликаю закарпатських нардепів  не голосувати за “мовний закон”, який утискає національні меншини краю, представники яких делегували Вам повноваження представляти їхні інтереси у Верховній Раді», — зазначив Чубирко.

Представники спілок АТО Закарпаття вже висловили своє негативне ставлення дл таких антиукраїнських заяв депутата Чубирка.
" - А це що? Уже і йому Українська мова погана? Та звідки ви усі беретесь? Українофобство в Закарпатті стає звичною справою, Медведчук бачу якісно втілює, через своїх рупорів, в життя свої задуми. Боїться що втратить контроль над Українським Закарпаттям, не зможе лякати сепаратизмом центральну владу, що в Києві зрозуміють що погрози Медведчука, це популістичні страшилки, які не мають під собою жодного підгрунтя. Ці Івани, це якесь прокляття, то спочатку Іван Данацко був борцем за русинство, а тепер Іван Чубірко заразився цією хворобою, мабуть Іван Данацко покусав його." - заявив голова спілки АТО Великоберезнянщини Владислав Пугінський.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.