Національне агентство з питань запобігання корупції зацікавилося Шуфричом

Національнеагентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій за2016 та 2017 роки народного депутата Шуфрича Нестора Івановича виявило ознакидекларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.

Так, народнийдепутат у декларації за 2016 рік не зазначив вартість низки своїх об’єктівнерухомості: 2-х земельних ділянок, 2-х житлових будинків та 6-ти квартир.Відомості про ще одну ділянку посадовця відсутні в деклараціях взагалі.

Подаючидекларацію за 2017 рік, депутат уже вказав інформацію про вартість квартир.Натомість вартість двох орендованих  уцьому році автомобілів не зазначив, хоча вона була наявна в договорах оренди, а отже, відома депутату.

Загальнасума встановлених недостовірних відомостей у декларації депутата за 2016 рікстановить понад 14 млн грн, а за 2017 – понад 13 млн грн.

Про виявлені правопорушення посадовця Національнеагентство повідомило Національне антикорупційне бюро, направивши обґрунтованівисновки.

Нагадаємо, відповідальністьза декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожитковихмінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1Кримінального кодексу України.

Національнеагентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженогосуб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненніправопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.