Кондидат в нардепи Брензович пішов на відверту співпрацю з ворогами України

На 5 рік неоголошеної війни з російським агресором кандидат у народні депутати України від закарпатських угорців Василь Брензович активно проводить переговори з представниками проросійських організацій Закарпаття, а також укладає угоди про співпрацю на майбутні парламентські вибори та діяльність після них.
Повідомляє Закарпаття онлайн.
Про цей факт на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив 28 червня голова «Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна» Валерій Разгулов, який є також редактором газети «Карпатська панорама», що виходить на Берегівщині українською, російською та угорською мовами.

Як інформує сторінка В.Разгулова, у Берегові відбулося засідання «Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна» та редакції газети «Карпатська панорама», де свою передвиборчу програму презентував кандидат у народні депутати Василь Брензович, який балотується по одномандатному виборчому окрузі №73 із центром у Виноградові.


На засіданні сторони підписали угоду про взаємну співпрацю.

"Ми, кандидат в депутати ВР України по мажоритарному округу № 73, керівник ГО «Товариства угорської культури Закарпаття» Василь Іванович Брензович та голова Товариства російської культури ім. О. С. Пушкіна Берегівщини – Валерій Михайлович Разгулов, усвідомлюючи високу відповідальність перед своїми співвітчизниками, відстоюючи їх Конституційні права, забезпечених стандартами свободи та громадянських прав, вимагаючи припинення утисків прав і свобод національних меншин України, захищаючи право громадян України на вільні і чесні вибори, – ПІДПИСУЄМО цю УГОДУ про взаємну співпрацю під час виборів до Верховної Ради України. Крім того, декларуємо про те, що у разі проходження Василя Івановича Брензовича по мажоритарному округу № 73, він буде сумлінно захищати і права російської меншини Берегова і Берегівщини", – йдеться в опублікованому тексті угоди.

З стає зрозуміло з відкритих інтернет-джерел, газета "Карпатська панорама" свого часу була вісником Комуністичної партії на Закарпатті та активно висвітлювала проблеми Берегівщини з позиції комуністів.

Як правило, газета активно друкується перед виборами. Так, у 2012 році видання було чітко зорієнтоване на підтримку кандидатів від забороненої в Україні Комуністичної партії.

"Наразі стало відомо, що газета (накладом 400 екз.) має на меті підтримувати кандидата від Комуністичної партії України, який буде висуватися по "мажоритарці",  – йдеться у статті журналіста Mukachevo.net Івана Романчука від 26 липня 2012 року.

Сам редактор газети "Карпатська панорама" Валерій Разгулов відомий послідовною підтримкою кремлівської версії політичного русинства, а також публікував статті на проросійському сайті "Западная Русь", який активно експлуатує теми "русского мира" та "Венгерской Руси".

У 2014 році, тобто у період активної фази анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі, В.Разгулов був учасником міжнародної онлайн-конференції на тему "Карпатские и галицкие русины: проблемы формирования национальной идентичности". З матеріалів і карт, які використовувались для конференції, видно, про яку саме ідентичність йдеться.

Співпрацю саме з такого роду проросійськими активістами і підписав кандидат у народні депутати України, чинний нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Василь Брензович, антиукраїнська позиція якого щодо мовного питання в України та освітнього закону вже давно не є секретом для закарпатців.

Крім того, В.Брензович за підтримки угорського уряду активно лобіював створення окремого угорського виборчого округу на Закарпатті.

У березні цього року ще чинний народний депутат України та голова Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ, KMKSZ, КМКС) Василь Брензович подав судовий позов проти Центральної виборчої комісії України за відмову у створенні активно лобійованого з Будапешту так званого Притисянського виборчого округу – окремого виборчого округу на території 4-х районів Закарпаття вздовж річки Тиса, де компактно проживають етнічні угорці, нібито з метою обрання нацменшиною свого представника у Верховній Раді. Знаючи наперед про те, що суд ймовірно підтримає позицію ЦВК, яка відповідає чинному законодавству, маніпульовані з Угорщини політичні провідники угорців Закарпаття почали активно лобіювати цю тему на рівні місцевих рад Закарпаття.

Зрештою, Притисянський виборчий округ, вимріяний  офіційним Будапештом як "перша ластівка" до територіальної автономії угорців Закарпаття, так і не створили, а очільники керованих та фінансованих з Угорщини політичних структур, що назвалися виразниками інтересів угорської спільноти краю, активно продовжують боротись за місця в українському парламенті.

Зокрема, як бачимо, і укладаючи угоди з різного роду представниками російської «п’ятої клони» на Закарпатті.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.