МЗС України зробило важливу заяву щодо дій Угорщини на Закарпатті

На зустрічі в МЗС України з Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто Т.в.о. Міністра Єгор Божок висловив занепокоєння останніми діями угорської влади, які мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України.

   

Стурбованість української сторони викликають нещодавня зустріч Прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана з Головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України В.Брензовичем у Будапешті, низка візитів у Закарпатську область України офіційних осіб Угорщини та публічних заяв агітаційного характеру з боку угорських чинників на підтримку зазначеного та деяких інших кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради України 21 липня 2019 року.

Водночас, МЗС України з подивом дізналось, що, попри відповідну рекомендацію української сторони, 15 липня 2019 року в Закарпатську область України користуючись дипломатичним паспортом з неофіційним візитом прибув Глава Адміністрації Прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш для участі в публічному заході в Ужгородському районі.

Вважаємо такі дії угорської сторони порушенням дипломатичних канонів та духу добросусідства. Українська сторона залишає за собою право на кроки для запобігання втручанню Угорщини у внутрішні справи України.

Зважаючи на великий суспільний резонанс, що викликали в українському суспільстві згадані вище дії, угорській владі наполегливо рекомендовано до завершення виборчого процесу утриматись від подальших поїздок до Закарпаття та інших заходів, що можуть розцінюватись як агітація.

 
Анонс Закарпаття

           
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.