На Закарпатті РПЦ планує побудувати церкву — громада проти

Вчора, 3 серпня, в селищі Ясіня, що на Рахівщині стався конфлікт між представниками села та «московськими попами», які незважаючи на законодавство України розпочали підготовку будівництва храму в селищі міського типу на земельній ділянці, яка їм не належить.
Терпіння гуцулів зірвалося в той момент, коли попи РПЦ при освяченні території під будівництво церкви згадали керівника РПЦ в Україні генерал-патріарха ФСБ Росії Онуфрія та ворога українського народу патріарха Кіріла (Гундеєва).
Володимир Москалюк з Ясіня розповів нашому кореспонденту, що гуцули Ясіня ніколи в житті більше не дозволять вислужуватися на святій українській землі тим, хто освячував війну на Донбасі та благословляв вбивати українських військових та добровольців.
« Ми ніколи не дозволим провокаторам Москви будувати в Ясіня будь-що, якби вони це не називали- церква чи що інше, адже гуцули мають добру память і завжди памятатимуть то зло, яке принесли московські попи на Рахівщину та Україну в цілому. Ми ніколи не забудемо, як московити закликали вбивати українців тільки через те, що ми та інші не хочемо жити в рабстві Кремля та Путіна» - сказав пан Володимир.
Натомість представники РПЦ вже заявили, що це провокація проти «віри і царя»,а мешканців Ясіня назвали агентами ПЦУ, СБУ та держдепа США.
Як стверджують мешканці Ясіня, зараз повним ходом іде підготовка до завезення в селище різноманітних тітушок з усієї області для того, щоб придавити народне повстання гуцулів проти РПЦ.
Далі буде...
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.