Орбан знову потрапив у скандал

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо закликав очільника уряду Угорщини Віктора Орбана не втручатися в італійську політику, маючи на увазі слова Орбана про нову італійську урядову коаліцію.Міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо, відповідаючи на слова угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, зазначив: "Уникайте втручання у чужі справи". Міністр звинуватив Орбана у втручанні у внутрішні справи та наголосив, що він не дозволить нікому нападати на Італію", - йдеться у повідомленні.
Ді Майо додав, що Орбан не знає ситуації в Італії та запропонував йому висловлюватись про свою країну.
Раніше Орбан, прибувши на запрошення правих політиків до Італії, заявив наступне: "В Італії уряд відокремився від народу. Я бачу, що ліві повертаються назад, вони всюди отримують владу, привозять мігрантів та збільшують податки. Приходять нові керівники чи старі керівники, як Ренці чи Джентілоні, але вони нічого не зрозуміли. Знову ті самі помилки. Вони хочуть давати громадянство біженцям, щоб отримати голоси та виграти вибори", - - сказав Орбан на заході правої партії "Брати Італії" у суботу.
Як повідомлялося, в Італії політична криза виникла на початку серпня, коли лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні вивів свою партію з коаліції, аби спровокувати дочасні вибори. 20 серпня голова уряду Італії Джузеппе Конте подав у відставку після того, як віцепрем'єр Маттео Сальвіні порушив питання про довіру уряду. 5 вересня новий уряд Італії на чолі з прем'єр-міністром Джузеппе Конте склав присягу.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.