Вадим Пристайко про подальші відносини з Угорщиною

Наступного тижня глава МЗС України Вадим Пристайко зустрінеться з угорським колегою Петром Сійярто, також планується зустріч президента з Вишеградською четвіркою.
Про це міністр розповів в інтерв’ю "Європейській правді".
"Ми плануємо зустріч із нашими угорськими партнерами вже найближчим часом. Наступного тижня в Нью-Йорку я планую зустрічі з міністром Сійярто. Окремо ми плануємо зустріч Володимира Зеленського з Вишеградською четвіркою, де будуть всі чотири лідери, в тому числі Віктор Орбан" - сказав він.
Міністр висловив вдячність Угорщині за турботу про українських громадян угорського походження, але наголосив, що Україна сама буде вирішувати питання, які належать до її компетенції.
"Ми можемо іноді порадитись з угорськими партнерами, але у підсумку це буде наше рішення. Сто разів їм про це нагадували." - сказав Пристайко.

ри цьому він підкреслив, що замикати угорську частину Закарпаття в анклав – контрпродуктивно.

Як відомо, Угорщина вже два роки блокує засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів і президентів. Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не блокуватиме інтеграцію України в НАТО тільки після внесення поправок до законів про мову та освіту.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.