Посол Угорщини проявив неповагу до України

На його думку, угорців на Закарпатті змушують вчити українську.

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто поскаржився, що угорців на Закарпатті змушують вчити дуже багато української мови. Про це він сказав в інтерв'ю Главкому.

"Найголовніший аргумент української сторони — це те, що угорці або інші нацменшини погано або взагалі не розмовляють українською мовою. Але ж це знову питання підходу, питання можливостей: скільки годин на тиждень тієї чи іншої мови. Український підхід полягає в тому, що з 5 по 11 клас більшість предметів будуть викладатися українською. Наш підхід — дитина має вивчати предмети на своїй рідній мові, оскільки саме рідною мовою краще засвоюється матеріал. Українська викладалася би п’ять разів на тиждень. Думаю, це дозволило би вивчати її не гірше, ніж так, як пропонує українська сторона", — пояснює дипломат.

Ійдярто висловив побоювання, що "змішана система, яку пропонують ввести, призведе до того, що діти ні угорською, ні українською говорити не будуть". Також він сказав, що йому важко вивчати українську мову, бо "є плутанина з російською".

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на заяву послів НАТО по Україні.

 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.