Угорська неонациська партія «Йоббік» через ЗМІ пробує розхитати Європу

Угорська праворадикальна партія «Йоббік» останнім часом пропала з нашого поля зору, але саме зараз з Будапешта надійшла тривожна новина.
Представники «Йоббіка» через підконтрольні їм ЗМІ поширюють пропагандну інформацію, яка закликає угорців не погоджуватися з «Тріанською мирною угодою», яку Угорщина уклала після Першої Світової Війни, після чого з мапи Європи зникла «Велика Угорщина». Але досі деякі громадяни цієї країни ЄС мають бажання створити імперський режим та повернути території.В «Йоббік» вважають, що вони забов'язані повернути землі, які входять зараз в суверенні держави: України (Закарпаття), Словаччини, Румунії, Хорватії, Словенії, Сербії та Австрії.Праворадикали розпочали розповсюдження друкованого видання «Тріан. Мирний договір», яке присвячується підписанню вказаного документу між «Антантою» та Королівством Угорщина.
Також, читачеві наголошується, що в результаті підписання угоди Угорщина була принижена, а також наведені, на думку «Йоббіка», абсурдні положення угоди, зокрема: «Відповідно до статті п'ятої угоди, Угорщина несе всі витрати на утримання всіх армій союзницьких і асоційованих держав у межах Угорщини. Утримання армії включає харчування людей і тварин, проживання найманців, заробітна плата, опалення, освітлення, одяг, інше обладнання,  зброю та транспортні засоби, догляд за хворими та пораненими, ветеринарна допомога і так далі». Окрім цього, журналісти угорських ЗМІ, які наближені до «Йоббіка» у своїх публікаціях радять всім ознайомитися із вказаним виданням, щоб зрозуміти для себе наскільки для Угорщини та угорського народу ця подія є важливою, оскільки після підписання саме цієї угоди Угорщина фактично втратила свою державність, території і найцінніше - велику частину свого народу. На думку експертів із вказаного середовища «Йоббік» не полишає своєї реваншистської політики стосовно втрачених територій т.зв. «Великої Угорщини».
 За підтримки угорської партії«Йоббік» у складі так званої армії «ДНР» створено добровольчий батальйон «Легіон святого Іштвана», який воює на Донбасі.

Карта так званої "Великої Угорщини"
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.