Угорські праворадикали партії «Йоббік» та їхній «фюрер» Томаш Шнайдер продовжують антиукраїнську діяльність

Перші заклики Шнайдера були  24 квітня 2019 р під час його візиту на Закарпаття в село Варієво, що на Берегівщині.
Він відзняв особисте відеозвернення, яке в подальшому розмістив на власних ресурсах в інтернеті під заголовком «Варієво - чому так важливо сильна територіальна автономія для угорців Карпатського басейну? На конкретному прикладі вам представляю». 
У своєму зверненні угорський посадовець вказав на необхідність створення у Закарпатській області, в першу чергу, територіальної та економічної автономії, що дозволило б акумулювати кошти від податків на місцевому рівні, а також запевнив у активному сприянні Угорщини у реалізації вказаних намірів. 
Опубліковане звернення Т. Шнайдера отримало великий розголос в регіональних ЗМІ та сприйнято читачами як втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність.
Але на цьому праворадикал не зупинився у своїх подвигах. 30 грудня 2019 року на сайті www.karpathir.com опубліковане його інтерв’ю під назвою: «MI MINDIG A KÜLHONI MAGYAROK SZÖVETSÉGESEI LESZÜNK!», що у перекладі з угорської мови означає: «МИ ЗАВЖДИ БУДЕМО СОЮЗНИКАМИ УГОРЦІВ ЗА КОРДОНОМ!». 
У тексті вказаного інтерв’ю Т.Шнайдер охарактеризував наявну економічну і політичну ситуацію в Угорщині, результати діяльності провладної політичної партії «Фідес» та подальші кроки «Йоббіка» у напрямку проведення політичної боротьби із «Фідес», в т.ч. спільно з Демократичною коаліцією та Угорською соціалістичною партією. 
Т.Шнайдер звинуватив «Фідес» у недостатній підтримці закордонних угорців, які проживають в Закарпатті, Секейському краї (Румунія) та регіоні Воєводина (Сербія), зокрема у відсутності активних дій з боку уряду Угорщини у питанні підтримки автономних прагнень закордонних угорців та ініціювання перегляду умов Тріанонського мирного договору 1920 року. 
Ним наголошено, що «Йоббік» допомагає і буде продовжувати допомагати закордонним угорцям України, Румунії та Сербії, в тому числі і в питанні автономії угорських громад закордоном, оскільки угорців продовжують утискати в питаннях використання рідної мови, зокрема і в Україні.

 
В підсумку Т.Шнайдер заявив журналістам, що однією із його мрій є «щоб колись процвітаюча і успішна Угорщина була оточена перлами угорської автономії по типу Південному Тіроля на Закарпатті, Секейському краї та регіоні Воєводина. Я не наївний, я знаю, що завтра це не відбудеться, але ми, йоббіковці, над цим працюємо!».

Повний текст інтерв’ю праворадикала можна ознайомитися за посиланням: 
https://karpathir.com/2019/12/30/mi-mindig-a-kulhoni-magyarok-szovetsegesei-leszunk/
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.