Генерал - митрополит Онуфрій разом з ФСБшниками готують держпереворот

Мова йде про державний переворот в Чорногорії, яка намагається вийти з сфери впливу РФ та Сербії.
Митрополит УПЦ (Московського патріархату) Онуфрій прибув до Чорногорії і разом із чорногорським архієпископом Сербської православної церкви Амфілохієм увечері 27 лютого взяв участь у кількох коротких молебнях, зокрема й на вулицях столиці країни Подгориці. Пише Радіо свобода.

Віряни СПЦ протестують проти закону про свободу релігії, ухваленого парламентом Чорногорії у грудні минулого року. Чорногорська опозиція, за підтримки Белграда й Москви, стверджує що цей закон спрямований проти Сербської православної церкви (СПЦ). Опозиціонери вважають, що метою закону є відібрати майно СПЦ на території Чорногорії. 

Митрополит Онуфрій – перший закордонний єпископ, який долучився до протестів чорногорської опозиції, що тривають вже два місяці, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У повідомленнях сербських ЗМІ його називають «митрополитом київським і всієї України», не згадуючи, що він підпорядкований Московському патріархатові і що він втратив цей титул після створення єдиної канонічної в Україні помісної Православної церкви України (нині митрополитом Київським і всієї України є глава ПЦУ Епіфаній).
У ПЦУ перед поїздкою Онуфрія звертали на це увагу чорногорських ЗМІ і наголошували: «Автокефальна Українська Православна Церква поважає канонічний порядок та не втручається у питання, які стосуються Чорногорії, і так само очікує поваги до канонічного порядку в питаннях, які стосуються України».
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.