МЗС України засудило дії провокатора Онуфрія, який розпочав на Балканах "руцкою весну"

Підлеглі Пристайка не схотіли, щоб московська провокація розцінювалась у Подгориці як дії дружньої України, і досить дипломатично назвали речі своїми іменами.Не встигли апологети "Третьому Риму" оговтатись від амманської ганьби, як втрапили у нову халепу пов'язану з відрядженням голови УПЦ МП до Чорногорії, зазначають Патріоти України. Після того, як МЗС України відмежувала державу від скандальних дій посланця патріарха Кирилла, посипалася вся московська "многоходовочка". Рятувати ситуацію взявся "смортрящий" Москви в УПЦ МП. 
Так народний депутат Вадим Новинський заявив, що чиновники посольства України в Чорногорії вийшли за межі повноважень, коли випустили від імені посольства повідомлення про те, що предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій, який перебуває у Чорногорії, не є главою Української церкви.

Про це представник п'ятої колонни написав на своїй сторінці у Facebook. Новинський закликав українських дипломатів не втручатися у справи церкви.

"Чиновники посольства України у Чорногорії вийшли далеко за межі визначених законом повноважень, випустивши від імені посольства, а це означає, що і від усієї України, заяву про те, що предстоятель УПЦ Блаженнійший митрополит Київський і всієї України, який перебуває у Чорногорії, Онуфрій не є главою Української церкви", – обурився російський олігарх з українським паспортом.

Новинський закликав дипломатів не втручатися у справи церкви.

"Це було грубе втручання держави у справи церкви, яке цинічно порушило Конституцію, а також закони про свободу совісті та про Кабінет міністрів. Ні повноважень, ні необхідності коментувати і давати оцінку діям церковного ієрарха у Міністерства закордонних справ немає", – додав Новинський.

За словами політика, він разом з колегами направив колективний депутатський запит до Міністерства закордонних справ на ім'я його голови – Вадима Пристайка.

"Ми вимагаємо негайно відкликати зазначену заяву і офіційно спростувати для світових ЗМІ інформацію, що містилася у ньому. Ми розраховуємо, що МЗС негайно проведе службове розслідування і встановить причини, за яких стало можливим поширення таких антизаконних оціночних суджень чиновниками міністерства. Ми вимагаємо від МЗС у встановлений законом "Про статус народного депутата" термін надати звіти про заходи, вжиті для притягнення до відповідальності винних у події, і заходи для запобігання подібних ситуацій у майбутньому", – зазначив депутат.

"Хотілося б сподіватися, що надалі дипломатичні і консульські представництва України будуть утримуватися від коментування зарубіжних візитів представників релігійних конфесій", – написав Новинський.

Також він звернувся до членів комітету ВРУ з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва з пропозицією розглянути ситуацію на засіданні і дати оцінку цій події.

"Міжконфесійний мир і дотримання гарантованого Конституцією принципу свободи совісті – одна з найважливіших умов для встановлення миру, територіальної цілісності і єдності країни. Закликаю МЗС як виконавчу владу дотримуватися закону", – підсумував політик.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.