Балога: Президент має частково розділи відповідальність за провали уряду Гончарука

Про це закарпатський нардеп Віктор Балога написав на Фейсбук.
" -  Подивився виступ президента про найкращий в історії країни уряд, який одночасно, за його ж словами, допустив суттєві проблеми в економіці, медицині, соціальній сфері та провалив комунікацію з людьми. Тобто виявився некомпетентним, неефективним та має піти.

 Все вірно, але є важливе уточнення - ці люди стали міністрами, бо цього хотів сам президент, всупереч відсутності у них будь-якого досвіду, програми дій чи профільних знань. Тобто президент має частково розділи відповідальність за провали уряду Гончарука. Це буде чесно та справедливо.

 Тепер щодо нового уряду. Президент не сказав жодної конкретики про те, що він чекає від нового уряду та чому він буде кращим за попередній. Фактично - це чергові хороші хлопці, яких треба призначити на посаду, бо так просить президент.

 Це вже якась хронічна хвороба влади - не брати на себе чітких зобов'язань, щоб не нести жодної відповідальності.  

 Загалом, під час двох виступів президент сказав багато красивих, але загальних фраз. Проте цього замало, бо в нинішній конструкції влади за все, що відбувається в країни персонально відповідає президент, як генератор монобільшості у ВР і фактично головний менеджер уряду. Тому він немає права залишати без відповіді запитання, куди йде країна і що буде з нею завтра.

 Хочу нагадати владі, що в історії країни вже не раз були випадки, коли влада намагалась побудувати політичну парадигму – хороший цар, погані бояри. Але, як показує історія, вона недієздатна в умовах нашої країни." - написав народний депутат України.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.