Чергова спроба ФСБ Росії актуалізувати «русинське питання» в Закарпатті (ФОТО ЗРАДНИКІВ УКРАЇНИ)

Роками «русинське питання» актуалізується та використовується виключно для досягнення певних політичних цілей та спекуляцій,не виключенням стала і подія, що відбулася на Москві 22 лютого. 

Намагаючись підняти таку «актуальну» проблему,активіст та борець за права русинів,Михайло Куцин, виходець з України, села Вільховці, що на Закарпатті, наразі постійно перебуває на Росії, та навіть отримав громадянство країни-агресора, вирішив організувати конференцію «Встреча Русинов Москвы».Але які і очікувалося, зустріч не спричинила бажаного резонансу, тож псевдорусин Куцин був змушений розпіарювати її на власній сторінці в«Facebook», активно публікуючи фото та відеозвіти. Причиною цього всього дійствастало бажання Михайла «відзначитись»своїми «успіхами» та анонсувати передприсутніми створення громадської русинської організації, яка мала б об’єднати всіх русинів, що проживаютьна території Московії.

Виголошуючи свою промову Куцин, тільки підтвердив факт використання «русинськогопитання» в політичних цілях : 

«Вчера состоялась встреча Русинов Москвы, Московской области и других регионов России. Приветствую вас дорогие братья – Русины, гости! Вот и настало время нам с вами поприветствовать друг друга. Сегодня мы собрались в этом прекрасном месте, в Москве, в северном административном округе, с нашими земляками с Закарпатья, с друзьями с инвалидной организации, с активистами из Одессы, Николаева и ветеранами ополчения Донецкой народной республики. Цель нашей встречи – объединить земляков, проживающих на территории Российской федерации (незрозуміло яке відношення до русинів мають активісти із Одеси, Миколаєва та ветерани повстання Донецької народної республіки). Мы живём далеко от нашей родины Подкарпатской руси (Закарпатской области). Россия нас приняла с открытыми объятиями, но всё одно каждому из нас хочется услышать родную речь, пообщаться с земляками, поговорить на родном языке. Поэтому, родилась идея создать некоммерческое объединение для общения и помощи всем без исключения рядовым Русинам и не только, проживающим в Российской федерации. Сами знаете, поскольку многие из вас живут длительный срок в России, и хоть раз, а чаще всего на много больше обращаются земляки с просьбами помочь в той или иной проблеме. В большей степени всё происходит от незнания текущего законодательства. Это не говорит о том, что вы не образованы, ни в коем случаи. Каждый должен заниматься своим делом, кто-то штукатурит, кто-то водит машину, кто-то является профессиональным электриком или IT-шником. Мы, создав организацию планируем помогать нашим землякам, рядовым Русинам и всем без исключения Украинцам, Россиянам. В этой связи предлагаю:В план мероприятий на текущий год предлагаю включить следующие пункты:1. Определиться с названием организации (Варианты)2. Разработать логотип (Варианты)3. Разработать сайт (название, варианты)4. Зарегистрироваться в соц. Сетях. (Варианты)5. Сделать ремонт помещений6. Разработать формы внутреннего документооборота7. Зарегистрировать организацию8. Разработать регистрацию и учёт членов организации9. Разработать план участия в наших представителей в шествии бессмертного полка в честь 75-ти летия Победы в Великой Отечественной войне.Сам Михайло Куцин не приховує своїх дружніх відносин з представниками радикального крила русинства, - головою русинської організації радикального спрямування «Всемірний конгрес Подкарпатських Русинов» Василем Джуганом та його заступником Михайлом Тяском, які відкрито підтримують російську агресію та намагаються принести «руский мир» в Закарпаття. 
Також незрозумілим є участь у вказаних заходах «активистов из Одессы, Николаева и ветеранами ополчения Донецкой народной республики», яке відношеня вказані особи мають до русинів?Незважаючи на всі твердження Михайла Куцина, що створена організація направлена на культурний розвиток «русинів» Росії та Закарпаття, абсолютно ясно, що Московія має ще одну підконтрольну структуру для посилення антиукраїнської інформаційної пропаганди з використанням русинського чинника, та розхитування ситуації в Закарпатські області, а від так ще один привід для захисту «русских русинов» яких начебто переслідує Українська влада.
 














рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.