Балога: Карантині заходи, які будуть діяти в країні з 6 квітня, не відповідають правовому режиму надзвичайної ситуації та є порушенням закону

Це закарпатський нардеп Віктор Балога написав на ФБ," -  Оцінюючи останні дії влади по боротьбі з поширенням коронавірусу, зазначу наступне:

 1)      Карантині заходи, які будуть діяти в країні з 6 квітня, не відповідають правовому режиму надзвичайної ситуації та є порушенням закону. З одного боку, вони прямо обмежують права громадян, з іншого – залишаються напівмірами, які не матимуть суттєвого впливу на подолання епідемії коронавірусу в країні.

 2)      Близько 5500 тестів на covid-19 на 37 мільйонне населення – це мізер, який не показує справжню картину поширення коронавірусу. Такий «економний» підхід до виявлення хворих матиме негативні наслідки для країни. Оскільки заспокоює владу, яка впевнена, що проблема під контролем, та  притупляє обачність громадян, створюючи ілюзію персональної безпеки.

 3)      Медичні працівники залишаються незабезпеченими засобами індивідуального захисту. В результаті, майже щодня, зростає кількість медиків, хворих на коронавірус. З такими темпами захворюваності серед лікарів та медсестер, за декілька тижнів у нас не буде кому лікувати пацієнтів.

  Саме тому, вважаю, що влада має зробити наступні кроки:

 1)      Узаконити прийняті урядом карантині заходи через запровадження в країні надзвичайного стану. Потрібно закінчувати із самодіяльністю різних органів влади, які по-своєму виконують рішення Кабміну, та на законних підставах визначити права та обов’язки громадян України в умовах боротьби з епідемією.

 2)      Вжити термінових заходів для виготовлення та забезпечення всього медичного персоналу, який залучений до боротьби з covid-19, засобами індивідуального захисту у кількості, рекомендованій ВООЗ. 

 3)      Провести тестування на коронавірус всім, хто працює на об’єктах критичної інфраструктури. Бо від їх здоров’я, зокрема, залежить, чи буде нас кому лікувати та захищати наше майно від злочинців, та чи буде у наших оселях світло та вода.

 4)      Запровадити обов’язкове тестування всіх, хто повернувся із-за кордону за останні два тижні, як найбільшої групи ризику.

 5)      Провести тестування військовим, які задіяні в ООС на Донбасі, враховуючи небезпеку поширення коронавірусу на передовій.

 Загалом, влада зобов’язана зробити все від неї належне для того, щоб не допустити масового поширення хвороби та захистити наших медиків у боротьби з коронавірусом. - пише Балога.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.