Новини колаборантів. Сепаратист Данацко став на коліна перед Путіним, та попросив у тирана допомоги

3 квітня п.р. Іван Данацко в мережі «Facebook» поширив звернення із наступним текстом: «Правительство России Правительство Белоруссии Данацко И.И. Руководитель общественной организации «МУЗа». От имени русинского народа, коренного населения Украины, официально прошу у Вас гуманитарной помощи, как у братских народов, в борьбе с мировой пандемией - короновирусом! Политики Украины вместо того, чтобы организовать лечение своих граждан, организовывают выкапывание могил, куда нас будут скидывать, как расходный и ненужный им материал! Поэтому, пожалуйста, не ждите когда к Вам обратиться правительство Украины, они заняты мародерством на трупах людей в угоду МВФ, они выпрашивают помощь у представителей США, а не у своих соседей, помогите нам, как Вы помогаете себе и другим странам! Будем благодарны за любую оказаную Вами помощь!»
Поширивши звернення, Іван Данацко розгорнув навколо нього жваве обговорення, але всі особи, які долучилися до обговорення залишили  негативний коментар та висловили своє обурення подібних ініціатив. Також, окремі користувачі звинуватили Данацка у співпраці із ФСБ Росії, фінансується іноземними «кураторами» для радикалізації русинського питання та дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області. 
Але, цікавим є факт відкритої критики у бік Івана Данацка з боку відомої русинки із Москви Тетяни Поп, яка не тільки не підтримала його ініціативу, а попросила видалити «провокативний пост». Вона звинуватила Данацка у проведені провокаційних дій на замовлення зацікавлених осіб за фінансову винагороду, які в подальшому можуть призвести до невідворотних наслідків. 
Слід зазначити, що керівники окремих русинських організацій регіону також не забарилися із наданням власного коменту.   
На думку джерел з експертного середовища, вказана публікація в черговий раз показала, що Іван Данацко не користується авторитетом та підтримкою місцевих представників русинства, а його діяльність спрямована виключно для самопіару та піддаються постійній критиці.  
Керівництво ГО «Русинські бетяры» опублікували відкрите звернення (https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1185978091733790&id=144713335860276%3Fsfnsn%3Dmo) у якому засудили Данацка, який дозволяє собі від імені всіх русинів звертатися до країни агресора про надання допомоги. 
Також, з подібним зверненням (https://www.facebook.com/ivan.palinkash) виступив член Президіуму «Народної ради русинів Закарпаття» Іван Палінкаш, який порівняв Данацка із засудженим за сепаратизм Петром Гецком, та наголосив що Росія на подібні звернення вже окупувала Донецьку та Луганську області.       
З урахуванням чого, можна зробити логічний висновок що вказана ініціатива не отримала жодної  підтримки від місцевих мешканців, а виявилася черговою провокацією Данацка спрямованої на розхитанні ситуації в регіоні у період боротьби з жахливою вірусною інфекцією COVID-19.

 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.