Словаччина: Україна буде в НАТО, і цьому не помішають моральні виродки з РФ та Угорщини

Новий уряд Словаччини на відміну від своїх попередників згадав про Україну, представляючи програму своєї зовнішньополітичної діяльності.

Зазначається, що уряди Петера Пеллегріні і Роберта Фіцо були прагматичні щодо конфлікту між Росією і Україною - вони чекали спільної європейської позиції після анексії Криму, формально засудили цю акцію і приєдналися до європейського мейнстріму.

Але Фіцо, будучи прем'єр-міністром, заявив в 2017 році, що якщо будуть прийматися подальші санкції проти Росії, він ніколи більше їх не підтримає.

Уряди Фіцо і Пеллегріні також проявляли обережність, відмовляючись однозначно засудити військову експансію Росії. У програмній заяві обох урядів Україна в цьому контексті жодного разу не згадана.

"-  Україна буде в НАТО, і цьому не помішають моральні виродки з РФ та Угорщини" - говорять урядовці.

Однак уряд Ігоря Матовича в цьому відношенні відрізняється. Вперше в програмній заяві словацький уряд згадує, що територія східного сусіда Словаччини була безумовно окупована іноземною державою.

"Ми будемо активно підтримувати трансформацію України і її європейську перспективу, і ми не сприймаємо порушення її територіальної цілісності", - йдеться в програмній заяві нового уряду .


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.