Російський бойовик Гіркін про особисту охорону з числа священиків УПЦ МП (ВІДЕО)

Колишній псевдо «міністр оборони ДНР» Ігор Гиркин (Стрєлков) під час особистого інтерв’ю із екс-спікером РПЦ, протоієреєм Всеволодом Чапліном заявив «Вся моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської лаври Колишній». Вказана відвертість, наробила неабиякого галасу та обурення таким діям священнослужителів. Згідно його слів, під час розгортання повномасштабних бойових дій на Східній території України, проросійських бойовиків у бойовий шлях підтримували і «благословляли» православні священики в Росії та на території Донбасу.Він відкрито заявляє про те, що у 2014 році проросійські бойовики на Донбасі освячували свої прапори в храмах і були впевнені в підтримці саме Української православної церкви Московського патріархату. За словами  Гиркина, у бойовиків були «серйозні підстави» сподіватися на допомогу церкви через поведінку місцевих священнослужителів, тому що «благословління» бойовики отримували саме від священиків Святогірської лаври.
Під час інтерв’ю він наголосив перед Чапліним «Вся моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської лаври. Повністю. До останньої людини. Вона була не дуже велика, але тим не менш, це були. У нас одним з підрозділів в слов'янської бригаді командував послушник Святогірської лаври. Причому послушник, який займав досить серйозне становище в Лаврі, але господарське».
Також колишній ватажок бойовиків «ДНР» відмітив, що монахи Свято-Успенської Святогорської Лаври активно брали участь в конфлікті на Донбасі.
Охочі при бажані можуть самі ознайомитися із інтерв’ю російського найманця, та пересвідчитися у співпраці духовенства Московського патріархату  із окупованою владою ДНР.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.