На Закарпатті повстання. Люди проганяють московських попів: Н@Х...й з Закарпаття путінські ...

В селі Дунковиці Іршавського району складається напружена ситуація через незаконне будівництво споруди Української Православної Церкви (Московський патріархат). 99% мешканців села є греко-католиками, але монахи з монастиря УПЦ МП з недалекого Сільця намагаються створити осередок московської церкви у Дунковиці.Пише Трибуна.
Один з монахів придбав занедбаний будинок на початку села нібито для своїх хворих матері та брата, але стало відомо, що там планується організувати монастир (чи скит). Священнослужитель вже встряє у побутові конфлікти з сусідами. Жителі Дунковиці зібрали понад 700  підписів (все населення Дунковиці складає біля 800 осіб) проти створення осередків релігійної організації, центр якої знаходиться в країні агресора.
Спочатку мешканці Дунковиці не були категорично проти будівництва, але законним шляхом, а тепер вже категорично проти, законні методи монах хоче обійти, тому ніякого будівництва, а тим більше московської церкви в період війни не дозволять.
Вчора до до представника УПЦ МП прийшли голова села, куратор з греко-католицької церкви, поліція, але він продовжує роботу. Люди обурені, готові протестувати. Навіть готові дорогу перекривати якщо їх підписи нічого не варті.
Нагадаємо, що жителі с. Дунковиця Іршавського району у квітні 2019 року заблокували рух транспорту через дорогу державного значення “Мукачево – Рогатин”. Люди вимагали скасувати рішення Івано- Франківського окружного адміністративного суду про заборону Службі автомобільних доріг у Закарпатській області підписувати договір із переможцем тендеру на поточний середній ремонт.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 2
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.