РПЦ проводить маштабну експансію на Закарпатті - народ проти

Про це на ФБ написав греко - католицький священнослужитель , капалан Михайло Михайлець." - Період карантину кожен проводив по різному. Наприклад,  Російська православна Церква в Україні використала цей час для експансії на Закарпатті. Так в одному з найдавніших поселень Ужгородщини, а тепер мікрорайоні обласного центру Горянах, де знаходиться найстаріша церква краю Горянська ротонда, представники Московського патріархату загородили земельну ділянку і на швидкоруч зробили тимчасову каплицю. Вже встигли там на Великдень і провести освячення пасок. Цікаво, хто виділив їм для цього земельну ділянку? Адже всім мешканцям обласного центру відомо, що земля у Горянах "на вагу золота"! Інше питання для чого каплиця РПЦвУ у цьому мікрорайоні? Близько 30-ти років там діє греко-католицька парафія, яка повністю задовільняє духовні потреби місцевих жителів. Більшість мешканців горян - греко-католики. У сусідньому мікрорайоні "Радванці" (відстань прибл. 1,5 -2 км.) діє парафія Московського патріархату, куди можуть ходити прихильники російської церкви з Горян, якщо такі дійсно існують. Але є інформація, що до вищезгаданої каплиці у Горянах привозять людей з інших частин міста.
Також представники РПЦвУ недавно заснували новий монастир у мікрорайоні Ужгорода "Доманинці" в елітній частині "Тормаші" біля залізниці, недалеко від каналу. Як повідомляє джерело у Доманинцях, від людей забрали земельні ділянки, завезли туди грузовиками землю
(грунт). До речі, в Доманинцях діє інша громада УПЦ МП, яка звершує богослужіння почергово у старому храмі , що знаходиться на вулиці Стародоманинська.
У с.Дунковиця Іршавського району, після недовгої перерви знову активізувався пропагандист російської церкви Архимандрит Кирил (Антон Мандзич), який намагається без будь-якої проектно-архітектурної документації розпочати будівництво монастиря у цьому населеному пункті. До речі, в Іршавському районі вже є шість монастирів МП. Переважна більшість дунківчан категорично проти будівництва монастиря, храму чи іншого об'єкта Московського патріархату в їхньому селі. Один з греко-католицьких параіфян Дунковиці дуже влучно відзначив, що ситуація, яка складається у селі:" є дуже подібна до тієї, що на Донбасі, бо ззовні нав'язується внутрішній конфлікт, якого не існує, але є зовнішнє втручання через поодиноких провокаторів. Це метод, який практикує Російська Федерація". Дана ситуація спряла більшій згуртованості жителів Дунковиці, навіть пасивні особи, які відносно байдуже відносились до релігійних питань, починають усвідомлювати загрозу, яка нависла над спокійним і мирним греко-католицьким селом.
Такі дії РПЦвУ на Закарпатті насторожують. Хто стоїть за цим сценарієм всім відомо. Наш регіон постійно був і є в полі зору російських спецслужб і вітчизняних проросійських політиків. Зрозуміло, що така експансія МП має на меті продемонструвати, що "каноническое православие" є домінуючою релігією в області, та сприяти поширенню ідей "Русского мира". Це все буде провокувати зокрема і міжконфесійні непорозуміння. Однак, вони не врахували, що їх наступ сприяє консолідації греко-католиків. Прихильники МП та їхні куратори з РФ мають знати, що так легко у них все не вийде!
 На фото імпровізована каплиця РПЦвУ в Горянах." - пише Отець Михайло.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.