Главарь "ОПЗЖ" на Закарпатті Іван Чубірко: Москаль кращий губернатор нашого краю, якого я знаю - він наш чоловік, а ми люди Медведчука (ВІДЕО)

Лідер закарпатського осередку "ОПЗЖ" Іван Чубірко похвалив Геннадія Москаль, який 5 років поспіль проводив антиукраїнську політику на Закарпатті.
" - Переглянувши останнє інтерв’ю досвідченого політика і екс-очільника (голови ОДА) Закарпатської області Геннадія Москаля на телеканалі «News One» не можна не погодитись із тим, що реформа децентралізації може призвести до зникнення Закарпатської області як окремої, повноцінної і самобутньої. Оскільки теперішня влада своїми «продуманими», а не обдуманими діями впевнено крокує не до децентралізації, а до руйнування держави як такої. Зменшити кількість районів України, передбачених Конституцією України, з 13 до 5, а то і до 3? Відправити місцеві громади, які боролися за ОТГ і збереження своїх прав і незалежність, які мали прямі відносини з Кабміном,  під вплив зовсім інших «чужих» районних і обласних рад? Ми вже бачимо, що головні офіси таких важливих управлінь (як наприклад, юстиції, ДФС (великих платників податків) транспортної інспекції та інші) працюють і працюватимуть не безпосередньо у нас, а у Львові чи Івано-Франківську. Такі кроки влади передбачають у майбутньому суцільне ігнорування проблем закарпатців: чи-то питання нацменшин, чи-то релігійні, культурні особливості нашої області. Ці та багато інших важливих проблем, які хвилюватимуть закарпатців, самі краяни не зможуть вирішити на місцях (так би мовити «у себе вдома»). Головна мета нинішньої влади об’єднати навколо себе лише однодумців, аби інші не змогли завадити їм на шляху до перемоги на місцевих виборах. І тоді вже стратегічний план очевидний: якщо вони вже матимуть «більшість» у місцевих радах, то за вказівкою з Києва легко зможуть розформувати і об’єднати громади так, як зручно і вигідно саме їм. Наприклад, через високу дотаційність Закарпатської області звернутися по допомогу до більш фінансово забезпечених областей, які одразу погодяться нібито «виручити» область-сусідку, приєднавши її до себе. Тим самим відібрати у Закарпаття незалежність і самостійність.
І на завершення хочу зауважити, що Президент України за рік свого правління не встиг виконати основних пунктів своєї агітаційної програми, адже в нас на сьогодні ні миру, ні перемоги над бідністю на жаль немає. Тому заяви Геннадія Москаля дають конкретні підстави задуматися над тим, що нинішня влада сміливо може залишити наших краян і без області як такої." - пише Чубірко.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.