РФ провокує конфлікт між Угорщиною та Сербією, яким чином це відобразиться на Закарпатті

Чим гірший стан економіки в Росії, тим більше Кремль влізає в геополітику.Останнім часом спостерігається тенденція максимальної зацікавленості РФ Карпато — Балканським регіоном. Це і накручування угорців до відновлення “Великої Угорщини” та повернення до кордонів Королівства під час Австро — Угорської Імперії. Таким чином підконтрольні Москві політики — популісти виставляють територіальні претензії всім сусідам Будапешта: Румунії, Словаччині, Хорватії, Сербії, Австрії та звісно Україні (претензії на Закарпаття).

З іншої сторони схожу політику впливу РФ проводить і в Сербії, де через лояльних політиків та православну церкву Белградського патріархату, яка є підконтрольною Гундяєву. Його РПЦ проштовхує  ідею сербського імперіалізму з поверненням до кордонів Югославії та розпалюють міжнаціональну та конфесійну ворожнечу, настроюючи православних сербів проти католиків хорватів, угорців та мусульман албанців. Також Белград та Москва, через вплив своїх православних церков пробують призупинити Євроатлантичну інтеграцію Чорногорії, через що останніми роками вже було безліч дипломатичних скандалів.

Повернемося до конфлікту між Будапештом та Белградом, який активно провокує путінська адміністрація. Що в Сербії, що в Угорщині, через кишенькові ЗМІ просувається питання міжнаціонального конфлікту між православними сербами та католиками угорцями, все частіше постає питання територіальних претензій та хто з цих держав друзів РФ буде регіональним лідером. Розвиваються і економічні суперечки між державами.
Велику ставку Кремль робить на контрабандні процеси на кордонах двох незалежних держав, де кураторами контрабанди часто випливають громадяни Росії підконтрольні ФСБ.
В цілому конфлікт максимально нагадує Вірмено — Азербарджанський сценарій, де на початку 90 — х років Москва одночасно підтримували, як і Єреван, так і Баку, та і нині РФ успішно продає зброю всім сторонам та недопускає будь - якого мирного процесу в Нагірному Карабаху, що тримає все Закавказзя в напрузі.
Зрозуміло, що ці процеси, які нині відбуваються в Сербії та Угорщині  дадуть про себе знати і в Україні, особливо на Закарпатті, адже угорські праворадикали та неонацисти, які вже не перший рік пробують розхитати Закарпаття, можуть саме тут зцепитися з русинськими сепаратистами, на яких через московський патріархат має вплив Белград та всілякі неонацисти, радикальні ліві та промосковські ультрас з Сербії ФК “Партизана” та ФК “Црвена Звезда”.
Нагадаємо, з початку агресії Росії на Донбасі найманці з Угорщини (Батальйон святого Іштвана) та Сербії зайняли активну антиукраїнську позицію та воювали проти ЗСУ в рядах так званої “народної міліції ЛНР”. Цей факт підтверджується фото та відео доказами, в свою чергу українські спецслужби затримали чимало бойовиків, які прийшли вбивати українців з Угорщини та Сербії.
На фото контрабандні тунелі на сербо - угорському кордоні.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.