Проросійський уряд Орбана посилює військову присутність ЗС Угорщини на кордоні з Україною?

Уряд Угорщини розпочав технічну модернізацію армії та максимельно посилить ЗС на кордонах з Україною, Румунією та Словаччиною.
Компанія Rheinmetall підписала з Міноборони Угорщини контракт на поставку 218 БМП «Lynx», а також супутніх товарів і послуг на суму понад 2 млрд євро.

Про це повідомив німецький концерн Rheinmetall.
При цьому Угорщина всіляко призупиняє Євроантантичні наміри України та всіляко критикує бажання Києва створити військову частину в місті Берегово, що на Закарпатті.

Підписаний в Будапешті контракт передбачає поставку 218 бойових машин піхоти KF41 «Lynx» і дев’яти броньованих ремонтно-евакуаційних машин «Buffalo», початкового комплекту запасних частин, тренажерів, проведення навчання особового складу, а також обслуговування техніки.
БМП «Lynx» будуть оснащені розробленою Rheinmetall баштою Lance з 30-мм гарматою.

На першому етапі виробництва Збройні сили Угорщини отримають 46 БМП «Lynx» і 9 БРЕМ «Buffalo», зібраних в Німеччині. Їх поставка повинна бути завершена до початку 2023 року.
На другому етапі виробництва в Угорщині будуть зібрані ще 172 машини «Lynx», які повністю відповідають вимогам ЗС Угорщини.

З цією метою уряд Угорщини й Rheinmetall в серпні 2020 року досягли домовленості про створення спільного підприємства, яке буде відповідати за організацію виробництва БМП в Угорщині. Rheinmetall буде володіти контрольним пакетом акцій і очолить спільне підприємство.
При цьому Угорщина зробить істотні інвестиції в проєкт у вигляді нового виробничого об’єкта. Сформований центр передового досвіду в області розробки, виробництва і технічного обслуговування бронетехніки повинен стати ядром угорської оборонної промисловості.
Для Угорщини замовлення є черговим кроком на шляху заміни зразків озброєння радянського періоду системами, які відповідають стандартам НАТО.
Передбачається, що велика частина башт Lance для першого етапу проєкту буде проведена і поставлена Центром передових технологій у сфері військової техніки, створеним Rheinmetall в Брисбені (Австралія).

Lynx

БМП «Lynx» розроблена Rheinmetall за 5 років. Концепція передбачає створення сімейства бронетехніки, що складається з модуля шасі й комплектів змінного обладнання в різних варіантах.
Це означає, що базова версія може бути налаштована як бойова машина піхоти, бронетранспортер, командирська машина або санітарна машина.
Даний підхід повинен сприяти суттєвому зниженню витрат на експлуатацію, а також більш гнучкого реагування командування ЗС на тактичні вимоги. БМП характеризується високою живучістю, мобільністю і вогневою міццю.
Розрахунок БМП – 12 осіб, включаючи трьох членів екіпажу і до дев’яти осіб десанту. «Lynx» забезпечує захист розрахунку від різних загроз, включаючи підрив на мінах і саморобних вибухових пристроях, обстріли, касетні боєприпаси та протитанкові керовані ракети.
Угорщина стала першою державою-членом НАТО і ЄС, яке обрало для прийняття на озброєння своїх сухопутних військ новітню БМП KF41 «Lynx», розроблену компанією Rheinmetall.
Довжина БМП KF41 – 7,7 м, ширина – 3,6 м, висота – 3,3 м. Машина оснащена двигуном Liebherr потужністю 850 кВт (1140 к.с.) і трансмісією Renk, максимальна швидкість – 70 км / год, запас ходу по паливу – понад 500 км. В конфігурації з озброєною 35-мм гарматою баштою Lance 2.0, маса KF41 становить близько 44 т.
Також агресивно налаштована до сусідів Угорщина зімінює старі радянські танки на сучасні машини німецького виробництва Leopard 2.
З офіційних джерел відомо, що замовлено 56 танків.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.