«Волонтер-сепаратист» - російський найманець Василий Ящиков

Дорогі читачі продовжуємо писати та ознайомлювати Вас із т.зв. активними борцями за свободу та автономний статус псевдодержавних  утворень – Донецької луганської республіки та Лугансько\ народної ркспубліи «ДНР/ЛНР».Виданню стало відомо про Василия Ящикова (18.01.1980 р.н.) громадянина Російської Федерації, відомого у вузьких колах, серед подібних йому російських бойовиків під позивним «Ящик».                                         Виданню відомо, що В.Ящикова керівництво ДНР та бойовики поважають за його благодійну допомогу, який як керівник Північно-Західного відділення «Союзу добровольців Донбасу» (м.Санкт-Петербург, РФ), з початку війни на Донбасі супроводжує з Росії гуманітарні грузи із продуктами харчування та одягом. Але насправді, «Ящик» є російським найманцем, член незаконних збройних формувань ДНР, приймав активну участь у бойових діях на територі\ окупованого міста Тореза, що на Донеччині. Також, був помічений у складі підрозділу т.зв. «Терського козачого війська», де обіймав посаду заступника отамана по стройовій та конвойної служби, про що свідчать ряд фотознімків, якими «Ящик» залюбки хизується в Інтернеті. 
Також, В.Ящиков окрім активних дій на території ДНР, неодноразово був помічений за фізичне нанесення тілесних ушкоджень учасникам мирних акцій протесту у м.Москва (РФ) проти свавілля керівництва держави. Чітко своє насильство В.Ящиков проявив 05.05.2018 року на Пушкінській площі в  м.Москва, де брав активну участь в побитті демонстрантів на мітингу. 
Слід зазначити, що за  проведення екстремістсько-сепаратистської діяльності та участь в НЗФ т.зв. «ДНР» був внесений до списку «Миротворець», як особа, що може нанести шкоду державним інтересам та територіальній цілісності України (посилання: https://myrotvorets.center/criminal/yashhikov-vasilij-yurevich/). 
    Промоніторивши Інтернет мережу, можна зробити висновок, що   В.Ящиков не приховує свою військову присутність на південному Сході території України та активну участь у бойових діях на боці псевдодержавного утворення «ДНР», про що свідчить ряд опублікованих ним фотографій на власній сторінці соціальної мережі «Вконтакте» (посилання: https://vk.com/id11454216), на яких він публічно демонструє зброю та надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям т.зв. «Новороссії». 
На власній сторінці «Іконаткте» В.Ящиков публічно доводив до своїх читачів інформацію про отримання у 2014 році на території «ДНР» під час виконання бойового завдання поранення в ногу, а також його безпосередню участь в 2015 році у відправленні гуманітарної допомоги військовим «Новороссії».
14.04.2016 року В.Ящиков за свої труди отримав лист подяки від депутата провладної політичної партії «Справедлива Росія» О.Пермінова - за «вагомий внесок у розвиток військово-патріотичного спрямування». 
  Після такої слави, В.Ящиков став мало активним та помічений на території ДНР, ним було видалено фотоматеріали, які свідчать про участь та прихильність до ДНР. Натомість, він пере форматував свою діяльність на ведення відеоблогів про історичне виникнення та функціонування т.зв. «козачих формувань».
    Видання наголошує, що жоден «замаскований» бойовик та найманець, який проводив протиправну діяльність на території України не залишиться без уваги. Ми надамо їм нової слави.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.