В МП заявили, що знають, як знищити Україну

Речник Російської православної Церкви в Україні протоєрей Миколай Данилевич закликав православних активніше захищати Московський патріархат в Україні.
«У релігієзнавчому середовищі дуже багато опонентів нашої Церкви, а не захисників». Потрібно, щоб віряни московського патріархату були присутні у владі і захищали її від нападок. Про це заявив заступник відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич в ефірі телеканалу «Перший козацький».

Данилевич також зазначив, що присутність Андрія Юраша у відділі у справах релігії спричинила багато проблем для РПЦвУ, особливо на західній Україні. Протоєрей Миколай вважає, що факт присутності Юраша в державних структурах повинен підштовхнути мирян РПЦвУ активніше йти у владу для захисту московського патріархату.

«Зрозуміло, що ми не можемо втручатися у справи державного управління, але я думаю, що такі дії і такі факти, це ще один стимул для того, щоб наші миряни йшли в органи державного управління, в тому числі ті, які займаються питаннями державно-церковних відносин», – підкреслив речник РПЦвУ.
Протоєрей Миколай нагадав, що колись влада передавалася від аристократа до аристократа, а хто народився селянином – ним і залишався. Зараз інший час: людина народилася в селі, але може стати президентом. «Цей момент потрібно використовувати», – підсумував служитель РПЦ в Україні.

Раніше речник РПЦвУ натякнув, що треба підтримувати проросійських депутатів, адже вони підтримують Московську церкву. Також Данилевича обурили американські конвертоплани над Києвом.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.