Угорщина робить чергові провокації на Закарпатті - МЗС України відреагувало

У Міністерстві закордонних справ України застерегли угорських посадовців від політичної агітації під час поїздок у Закарпатську область та звернулися до правоохоронних органів з проханням "дати оцінку" таким їхнім діям.
Про це заявила речниця МЗС Катерина Зеленко.

За її словами, МЗС вже неодноразово фіксує ознаки політичної агітації держслужбовцями Угорщини, які відвідують Закарпаття, і через дипломатичні механізми реагує на такі випадки, застерігаючи від порушення виборчого законодавства України і спроб втручання у внутрішні справи України.

"Нехтування офіційними закликами МЗС України лише доводить наявність прихованої мети в угорської сторони, яка є неприйнятною у міждержавних відносинах.

У зв’язку з цим МЗС звернулося до відповідних правоохоронних структур дати свою оцінку діям угорських посадовців. Сподіваємося, що офіційні особи Угорщини як країни ЄС розуміють важливість верховенства права і більше не дозволятимуть собі діяти всупереч законам України чи будь-якої іншої суверенної держави", - заявила речниця.

Як повідомляє УНІАН, 19 жовтня Громадянська мережа ОПОРА звернулась до Міністерства закордонних справ України з проханням відреагувати на порушення вимог українського законодавства угорськими посадовцями. 

За даними спостерігачів мережі, 8-9 жовтня держсекретар Угорщини з питань національної політики Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпаття, зокрема деяких об’єктів в Ужгороді, Ужгородському та Берегівському районах, здійснив агітацію на користь політичної партії "КМКС "Партія угорців України".
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.