Підтримки комуністичних ідей в Закарпатській області немає, як власне й лідерів, спроможних цю ідею пропагувати

Результати співпраці «ОПЗЖ» та «КПУ» на місцевих виборах. Як відомо, лідери проросійських партій – Комуністичної партії України та «Опозиційної платформи – За Життя!» домовилися про участь у місцевих виборах в Україні спільним фронтом. Метою такого гамбіту стало бажання врятувати кволі рейтинги ОПЗЖ. За розрахунком медведчуківців, комуністи могли б підтягнути голоси свого традиційного електорату – пенсіонерів, пролетарів, а також маргіналів, які все ще ностальгують за СРСР. Формальною ж причиною такого рішення стала заборона комуністичної і нацистської діяльності в нашій державі, до того ж конкретизована в Виборчому кодексі України, пункт 4 статті 230 якого чітко наказує виборчим комісіям відмовляти в реєстрації представникам партій, які здійснюють пропаганду комуністичного чи нацистського режимів. Саме до таких партій віднесена КПУ. Водночас для закарпатських ТВК згадана норма закону не стала перешкодою, і вони зареєстрували трьох членів КПУ: Володимира Алексія кандидатом до Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад, Ольгу Рацин – до Закарпатської обласної та Виноградівської міської рад, Сергія Кадочнікова – до Тячівської міської ради.Всі троє тимчасово перебігли до лав «ОПЗЖ», яку ще напередодні вважали буржуазно-тоталітарною партією. Що здобули комуністи на виборах?
Наші інсайдери в Ужгородській ТВК інформують, що «перший секретар обкому КПУ» Володимир Алексій, який висувався у 4-му окрузі м.Ужгорода, спромігся набрати нікчемні 28 голосів. Результати його однопартійців ще жалюгідніші. Якщо врахувати, що самих лише членів компартії в області близько двох тисяч, очевидно, що навіть вони голосували за інші партії. Цілком прогнозовано: жоден з комуністів не здобув депутатського мандату.
Які ж висновки мала б зробити партія «ОПЗЖ» з результатів виборів? 
Сподіваючись об’єднати проросійські сили, медведчуківці вже традиційно помилилися. Підтримки комуністичних ідей в Закарпатській області немає, як власне й лідерів, спроможних цю ідею пропагувати. Вже наступного тижня на стіл керівника КПУ Петра Симоненка ляжуть результати голосування за компартію, в тому числі – в Закарпатті, які він доповість Віктору Медведчуку.
Чого ж варте було об’єднання КПУ й «ОПЗЖ»?
Які його плоди?

Відповідь на ці запитання – в анекдоті: Зайчик і білочка прийшли до сови. – Мудра сова! Ми покохали один одного, щодня стараємося, але не маємо дітей. Це тому, що ми такі різні? – Ні, це тому, що ви обидва – хлопчики.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.